Helyi közélet

2015.09.15. 15:20

Négymilliót „hozott” a szűrőnap az ózdi kórháznak

Ózd - Nagy sikere volt Ózdon a Richter Egészség­város programnak.

Ózd - Nagy sikere volt Ózdon a Richter Egészség­város programnak.

Országos szinten eddig közel ötven városban, több mint százezren vettek részt a Richter Egészségváros szűrő és tanácsadó eseményein. A nagy gyógyszergyártó cég ezúttal Ózdon állította föl a sátrait, a Városközponti Nagyparkolóban komoly érdeklődés mellett zajlott le a nap. A Richter Gedeon Nyrt. indulásként kétmillió forintot ajánlott föl az Almási Balogh Pál Kórháznak, amelyből EKG és defibrillátor készüléket vásárolhat az intézmény. Emellett a nap során minden látogató egy pontgyűjtő füzetben vizsgálatonként 300 forintot gyűjthetett az intézmény számára. A lakosságnak köszönhetően további kétmillió forinttal gyarapodott az adomány, ami jelentős összegnek számít.

Szűrések, tanácsadások

– Kíváncsi voltam a saját egészségi állapotomra is, de az is motivált, hogy ezen keresztül segíthettem a kórházunknak – fogalmazott az eseményen Hamar Tivadar. – Remek kezdeményezésnek lehettünk részesei, hiszen most minimális sorban állás mellett szinte minden vizsgálatot elvégeztek. Ezzel szemben a kórházban heteket, sőt akár hónapokat kell várni erre.

Nemcsak a szűréseken, hanem a különféle tanácsadásokon is sok ózdi vett részt. Kiemelt figyelem kísérte Béres Alexandra előadását, aki az egészséges életmódra hívta föl mindenkinek a figyelmét.

– Csillogó szemekkel hallgattak végig az ózdiak, és ez engem is nagyon feldobott – fogalmazott a korábbi fitness világ- és Európa-bajnok sportoló. – Azt tapasztaltam, hogy az emberek sokkal fogékonyabbak az életmódváltásra akkor, ha a saját életükben történik valami nem várt esemény. Én azt igyekeztem elérni náluk, hogy mindentől függetlenül mozogjanak sokat, és kerüljék azokat a cukros és zsíros ételeket, amelyek a különféle megbetegedésekhez vezethetnek.

Eredményes nap volt

Az ózdi és a környező településekről érkezett lakosság körében hatalmas volt az érdeklődés az esemény iránt. Több százan látogattak el a szűrővizsgálatokra, és a különféle színpadi programoknak is nagy sikerük volt.

– Azok az emberek, akik eljöttek, elképzelhető, hogy soha nem voltak orvosnál – tette hozzá dr. Zalai Károly, a Richter Gedeon PR főmunkatársa. – Itt, most lehetőségük nyílt egy előszűrésen részt venni, ami után ha kicsit is törődnek az egészségükkel, akkor oda fordulnak, ahová kell. Nagyon fontos volt számunkra az urológia, a nőgyógyászat, a fájdalomcsillapítás, a vérnyomás- és a koleszterinszint-mérés. Úgy vettük észre, hogy ezzel az ózdiak is így voltak, hiszen ezeknél a sátraknál volt a legnagyobb az érdeklődés. Összességében úgy vélem, hogy eredményes napot töltöttünk a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában