Helyi közélet

2015.09.28. 15:50

Fát döntött a szél egy kislányra az iskolaudvaron Miskolcon

Miskolc - Koponyasérüléssel szállították kórházba a miskolci Kazinczy iskola kisdiákját.

Miskolc - Koponyasérüléssel szállították kórházba a miskolci Kazinczy iskola kisdiákját.Egy jó tizenöt méteres fa dőlt ki hétfőn kora délután a miskolci Kazinczy Ferenc Általános Iskola udvarán. Szerencsétlenségre egy kisdiákra dőlt a fa, aki koponyasérüléseket szenvedett. A mentők a miskolci megyei kórház Gyermekegészségügyi Központjába szállították, ahol stabilizálták az állapotát és vizsgálták, hogy elszenvedett-e maradandóbb sérüléseket.

Gyökerestől, mindenestől

A helyszínen jártunkkor a miskolci tűzoltók a kidőlt fa eltakarításán dolgoztak még. A hatalmas fa a kerítésen belül, az aszfaltozott udvar tőszomszédságában volt és gyökerestől dőlt ki. Az első vizsgálatok szerint az időnként viharossá erősödő szél okolható első sorban a fa kidőlésével.

Ezt erősítette meg Dojcsák Dávid, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, akit még akkor hívtunk fel, amikor a tűzoltók a helyszínen dolgoztak. „A viharos szél okozhatta a fa kidőlését” – mondta.

Az iskolában nem szívesen beszélnek a balesetről. Egy arra járót kérdeztük meg, aki fejcsóválva annyit mondott, hogy öreg volt már az a fa, csak az imádság tartotta. Elmondása szerint naponta jár az iskola felé és mindig örömmel bámulja meg az iskolások játszadozását az udvaron. Mint mondta, nagyon sajnálja a kicsit és szülőket is. Alig pár hete kezdődött meg a tanítás és máris ilyen bajjal kell szembenézniük. Reméli, hogy a kicsi mihamarabb felépül és újra járhat pajtásai közé.

Reccsent, csattant

Másik arra járó hölgy hallotta a reccsenést, csattanást, és nem tudta elképzelni, mi az. Később látta, hogy a fa a földön fekszik. Akkor már a mentők is ott voltak. A szomszédos ház egyik garázsboltosának elmondása szerint elsős kislányról van szó, őt érte a baleset.

Vizsgálják az ügyet

Az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletén Zalavári Borbála azt nyilatkozta: „a tíz év körüli kislány az elsődleges vizsgálatok szerint könnyebben sérült meg, kórházba vitték.” A rendőrség vizsgálja az esetet, azaz, hogy állapítható-e meg felelős, felelősség a fa kidőlés és a baleset miatt.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában