Helyi közélet

2015.09.26. 18:47

Fejlesztés a gyógyulásért Sajóbábonyban

Sajóbábony - Újabb, 2,3 milliárd forint értékű beruházás kezdődött meg a Teva gyógyszercég sajóbábonyi gyárában.

Sajóbábony - Újabb, 2,3 milliárd forint értékű beruházás kezdődött meg a Teva gyógyszercég sajóbábonyi gyárában.

Központi idegrendszeri betegség terápiájában alkalmazott készítmény előállítására szolgáló technológia beépítése kezdődött meg az elmúlt hetekben a Teva sajóbábonyi gyárában. Ezt a telephely 10 éves fennállására szervezett ünnepségén jelentette be a vállalat.

A Teva kiemelt figyelmet fordít hazai gyártóhelyeinek folyamatos fejlesztésére, ennek köszönhetően mára mind a hatóanyag, mind pedig a késztermék előállítása területén meghatározó szereppel bírnak a hazai gyáregységek.

Itt készül a hatóanyag

A jubileumi ünnepségen elhangzott: a sajóbábonyi telephely 2005-ös megalapítása a Teva egyik legjelentősebb beruházása volt az elmúlt 10 év folyamán, mikor is a vállalat úgy döntött, hogy hazánkban bővíti az úgynevezett fermentációs technológiára épülő hatóanyaggyártási kapacitását.

Harmincnál több országba

Így mára a vállalat a Sajóbábonyban előállított és Debrecenben feldolgozott hatóanyagból a világ több mint 30 országában – köztük hazánkon kívül az USA-ban, Kanadában, Izraelben, Indiában, Spanyolországban és Németországban – segíti a magas koleszterinszinttel élő betegek gyógyulását. Mint megtudtuk, a Teva mostani beruházása új területre, a központi idegrendszer egy megbetegedésére fókuszál, melyhez egy teljesen új technológiát is telepít a vállalat.

A 2,3 milliárd forint értékben megvalósuló beruházás kivitelezési munkálatai júliusban kezdődtek meg. A most bejelentett kapacitásbővítéssel a vállalat világviszonylatban a piaci igények 20 százalékát fogja lefedni.

ÉM-SZB


A Teva hazánkban

A Teva több mint 20 éves működése alatt mintegy 350 milliárd forintot ruházott be Magyarországon, megteremtve üzemeiben (Debrecenben, Gödöllőn és Sajóbábonyban) a világszínvonalú gyógyszergyártást, és munkát adva közel 3500 embernek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában