Helyi közélet

2015.08.10. 15:17

Megcincálva

<em>Támadás érte a NATO-szabvány szerinti drótkerítésünket. A szerencsétlen migránsok, amikor fáradtan, csapzottan elérték a hőségben, úgy döntöttek, nem tisztelik, nem kerülgetik a frissiben felépített határvédelmünket. Átszakították, vágószerszám nélkül megcincálták, s egy lyukat vájtak a Maginot-vonalunkon. Gondolom, mára már befoltozták s tanulmányozzák, hogy mi lehetett a gyenge pontja a szöges barikádnak</em>. <strong>Szántó István jegyzete</strong>.

Támadás érte a NATO-szabvány szerinti drótkerítésünket. A szerencsétlen migránsok, amikor fáradtan, csapzottan elérték a hőségben, úgy döntöttek, nem tisztelik, nem kerülgetik a frissiben felépített határvédelmünket. Átszakították, vágószerszám nélkül megcincálták, s egy lyukat vájtak a Maginot-vonalunkon. Gondolom, mára már befoltozták s tanulmányozzák, hogy mi lehetett a gyenge pontja a szöges barikádnak. Szántó István jegyzete.

A hír hallatán a tudathasadás határáig ér a dilemmám. Nagyon sajnálom a hontalan szerencsétleneket. Ám be kell látnom, hogy ez az újkori népvándorlás rettenetes veszélyeket rejt számunkra. A multi- és a polikultúra különbözősége hamarosan olyan feszültséget gerjeszt Európában, aminek beláthatatlan következményei lehetnek. Vagy már vannak is, lásd Ausztriában, Francia- és Németországban.

Számunkra egyre elviselhetetlenebb kiadást jelent a migráció és az üzletszerű népvándorlás humánus kezelése. Az a szerény támogatás, amit erre az unió szán, vajmi kevés. Hacsak eszünkbe nem jut benyújtani egy korábbi számlát. Arról, hogy évszázadokig mi fogtuk vissza a muszlimok beáramlását Európába. S ehhez csatolhatnánk az egri várvédők eredeti kiadásait is.

- Szántó István - 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában