Helyi közélet

2015.08.03. 19:45

Kifoghatnák a szelet

<em>Fárasztó, hogy az utcán, lépten-nyomon aláíróívekkel ostromolnak. Pártok, magánszemélyek gyűjtögetik a népszavazáshoz szükséges kétszázezer támogatót. Mostanában ugyanis többen is próbálnak híveket toborozni a vasárnapi boltbezárás megszüntetéséhez. Jómagam is támogatnám, sőt, ha célba ér a kezdeményezésük még szavazni is elmennék.</em> <strong>Szántó István jegyzete</strong>.

Fárasztó, hogy az utcán, lépten-nyomon aláíróívekkel ostromolnak. Pártok, magánszemélyek gyűjtögetik a népszavazáshoz szükséges kétszázezer támogatót. Mostanában ugyanis többen is próbálnak híveket toborozni a vasárnapi boltbezárás megszüntetéséhez. Jómagam is támogatnám, sőt, ha célba ér a kezdeményezésük még szavazni is elmennék. Szántó István jegyzete.

Figyelem az igyekezetüket. Igazán nem tudják, mire vállalkoztak. Csak azért mondom el, hogy ha valakinek hasonló terve lenne, jól kösse fel az alsóját. Először egyértelműen kell megfogalmazni a kérdést, hogy az Országos Választási Bizottság tagjai elfogadhassák. Hitelesített aláíróívek szükségesek a támogatók megnyeréséhez. S a beadáskor a jövőben számot kell húzni, mint a postán vagy az orvosi rendelőkben. Mert már most vitáznak, hogy kié volt az ötlet és ki kezdeményezte a népszondáztatást. Mert egy ilyen akcióból könnyűszerrel politikai tőkét is lehet kovácsolni.

Egy ilyen szavazási procedúra legalább hárommilliárd forintba fájhat. Nekünk. A végeredmény meg borítékolható. Ám ha az OVB tökösen áll hozzá, el is meszelheti. Ha valaki meg még tökösebb, cirkusz nélkül elrendeli: a nyitva tartás vagy a hétvégi bezárás nem kötelező. S olcsón kifogja a szelet az összes vitorlából…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában