Helyi közélet

2015.08.05. 11:28

Factory: félszáz fellépő három nap alatt

Miskolc - Változatos zenék, extrém sportok és művészeti találkozók – az idén is ezt nyújtja majd az augusztus 6-án induló háromnapos Factory Fesztivál, amelynek már három éve a Maradj Miskolcon Alapítvány a fő támogatója.

Miskolc - Változatos zenék, extrém sportok és művészeti találkozók – az idén is ezt nyújtja majd az augusztus 6-án induló háromnapos Factory Fesztivál, amelynek már három éve a Maradj Miskolcon Alapítvány a fő támogatója. A programnak most is a Vasgyár kalandos környezete ad otthont. 2006-ban még NÁSZ Fesztivál néven rendezték meg az eseményt, majd 2008-ban vette fel a’Gyár’ nevet. Ekkor már a tehetségkutatót, tekintélyes számú zenekart, sportprogramot rejtő esemény igazi fesztivállá érett, majd 2011-ben már Factory Fesztivál néven köszönti a bulira vágyókat.

Mert buli az idén is lesz bőven, hiszen a három nap alatt 50 zenekar lép majd fel a Factoryban. Itt lesz többek között a Halott Pénz, a Punnany Massif, a Brains, Akkezdet Phiai, Jay Lumen, Dj. Budai, Ludmilla.

A Factory Fesztivál ad kiadósan mindenből mi szem-szájnak ingere: görgőn, keréken vagy falon kúszva és persze a színpadokon pörög az őrület. Reggeltől estig a főszereplő a sport, a buli, a fesztiválhangulat, sőt az underground művészetek.

A kinti helyszíneket ezúttal szobrokkal, installációkkal díszítik. A szervezők ugyanis meghirdettek egy szobor- és installációs pályázatot, amelynek a témája szabadon választott volt. Egyedül az anyaghasználatra voltak kitételek: fa, műanyag, vas, drót, de elsősorban időjárás- és fesztivál­álló legyen. A pályázatnak négy nyertese lett, az ő alkotásaik kerülnek ki a fesztivál helyszínén. Hogy mik ezek, mit ábrázolnak az alkotások, az egyelőre titok, a szervezők azonban annyit elárultak, érdemes lesz ezeket megnézni.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában