Helyi közélet

2015.07.07. 19:30

Négy fal

<em>Érdekes közösség gyűlik össze a világhálón, olyan, amelyik ért mindenhez, éppen ezért megmásíthatatlan véleményüket szívesen meg is osztják a közösségi oldalakon. </em>Szántó Rita jegyzete<em>.</em>

Érdekes közösség gyűlik össze a világhálón, olyan, amelyik ért mindenhez, éppen ezért megmásíthatatlan véleményüket szívesen meg is osztják a közösségi oldalakon. Szántó Rita jegyzete.

Aki csak a Facebookról szerez ismereteket, az láthatja, hogy a felhasználók otthon vannak a politikában, és megdönthetetlen ismeretekkel rendelkeznek arról, hogy kik irányítják a világ dolgait, vagy éppen kik nem. Értenek a focihoz, a gazdasághoz és legújabban már a menekültügyhöz is. Nemcsak tudni vélik, hanem tudják is, kik küldik a menekülteket, mások pedig egyértelműen tudják, hogy nem így van. Egy megosztott képről szívesen elhiszik, hogy az, amit láttatni akarnak vele és nem kételkedünk az eredetiségében.

Miért is tennénk, hiszen pártállástól függően megvan a véleményünk a világról, és pártállástól függően ezt táplálják is. Megerősítenek bennünket, hogy világméretű összeesküvések áldozatai vagyunk. Például gyerekkoromban sokszor nézegettük kíváncsian az égre csíkot rajzoló repülőket. Ma már erre is van magyarázat: így mérgeznek minket a nem tudom kik.

De nincs is ezzel baj, mármint azzal, hogy sokszínű a világ és sokfélét gondolunk róla. Csak olyan jó lenne, ha néhányan ezt otthon tennék, a négy fal közt, kikapcsolt számítógép előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában