Helyi közélet

2015.07.13. 14:59

I. Szabó Sámuel Fafaragó tábor

Sajóhídvég - 15 különböző korú gyermek ismerhette meg a főbb famegmunkálási eljárásokat.

Sajóhídvég - 15 különböző korú gyermek ismerhette meg a főbb famegmunkálási eljárásokat.

Évtizedes kihagyás után másodszor is megrendezték a fafaragó tábort a Rákóczi Julianna Általános Iskola tanulói számára június 22–25. között Sajóhídvégen.

A tábor először került megrendezésre Szabó Sámuel („A Népművészet Mestere”) Fafaragó tábor név alatt. A négynapos rendezvény szakmai vezetője természetesen ismét Samu bácsi egykori tanítványa, Kerékgyártó Attila János volt, aki aktív követője mesterének. Iskolai szinten évtizedek óta fafaragó szakkört működtet, elismert népi játékkészítő, illetve az intézményben is számos, mindenki által látható alkotás dicséri keze munkáját. A táborban 15 különböző korú gyermek ismerhette meg a főbb famegmunkálási eljárásokat – medálokat, sámlikat, hintákat készíthettek, illetve egyéni ötleteiket is ismét megvalósíthatták.

Az idei tábor kedvező tapasztalatain felbuzdulva, az érdeklődő gyermekek számíthatnak arra, hogy jövőre is tovább bővíthetik fafaragó tudományukat, és tovább ápolhatják népi hagyományainkat.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában