Helyi közélet

2015.07.28. 13:12

A sajóvámosi pincebál egyik legjobb süteménye

Sajóvámos - Hagyomány-jellegű rendezvény helyszíne volt a Sajóvámosi Belső Pincesor nemrégiben, a XXII. Sajóvámosi Pincebálé.

Sajóvámos - Hagyomány-jellegű rendezvény helyszíne volt a Sajóvámosi Belső Pincesor nemrégiben, a XXII. Sajóvámosi Pincebálé. Több nyertes receptet is közöltünk akkor, hiszen főzőversenyen is összemérhették tudásukat a jelenlévők. Ez alkalommal a süteménysütő verseny második helyezettjének finomságát ismerhetik meg, amelyet a díjazott Tomasovszky Evelin küldött el nekünk.

ÉM


Recept

Hozzávalók 8 személyre:

200 gramm összetört étcsokoládé, 100 gramm vaj, 5 tojás, különválasztva fehérje és sárgája, fél bögre cukor, 1/3 bögre finomliszt, 1/3 teáskanál átszitált sütőpor, 1/3 bögre őrölt mogyoró, 50 milliliter Frangelico likőr (olasz mogyorólikőr),


A málnaszószhoz:

230 gramm málna, 2 evőkanál porcukor, 1 evőkanál citromlé.


Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét és a vajat (lehet mikróban is kb. 1 percig). Vegyük le a tűzről, ezután keverjük bele a tojássárgáját, cukrot, lisztet, sütőport, mogyoródarabokat, valamint a Frangelico likőrt.

Verjük habbá a tojásfehérjéket, de ne legyen túl kemény. Óvatosan adjuk a csokimasszához, s öntsük egy kivajazott, sütőpapírral kibélelt 20 centiméter átmérőjű tortaformába. 40–45 percig süssük, vagy míg a torta kicsit összemegy és már nem tapad a forma falához.

A málnaszószhoz tegyük aprítóba a málnát, porcukrot, valamint a citromlevet, s turmixoljuk össze.

Szeleteljük fel a tortát, s a málnaszósszal tálaljuk. A tetejét ízlés szerint megszórhatjuk porcukorral.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában