Helyi közélet

2015.06.09. 15:16

Rangos díjak a Miskolci Egyetem oktatóinak

Miskolc - A Miskolci Egyetem négy oktatója is rangos díjat vehetett át Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől június 4-én, a pedagógusnap alkalmából tartott ünnepségen.

Miskolc - A Miskolci Egyetem négy oktatója is rangos díjat vehetett át Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől június 4-én, a pedagógusnap alkalmából tartott ünnepségen.A felsőoktatás területén végzett kiemelkedő oktatási, kutatási és nevelési munkájáért Szent-Györgyi Albert-díjat kapott Dr. Körtesi Péter Zsombor, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar Matematikai Intézetének oktatója, valamint Prof. Dr. Görgényi Ilona, az Állam- és Jogtudományi Kar Bűnügyi Tudományok Intézetének egyetemi tanára. A rangos díjat minden évben iskolateremtő, nemzetközileg is elismert tevékenységet folytató magánszemélyek nyerhetik el.

Ádám Anetta, a Bölcsészettudományi Kar Tanárképző Intézetének oktatója Apáczai Csere János-díjat kapott, amelyet a kiemelkedő hatású oktatási–nevelési és gyógypedagógiai munkával, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenységgel lehet elnyerni.

Prof. Dr. Dobróka Mihály, a Műszaki Földtudományi Kar Geofizikai és Térinformatikai Intézetének egyetemi tanára Eötvös József-díjban részesült, amelyet a díjazottak évről évre kiemelkedő oktató–nevelő munkájukért, életpályájukért és a pedagógus élethivatás melletti elkötelezettségükért kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában