Helyi közélet

2015.05.11. 12:34

Felsőfokú képzés indulhat Ózdon

Ózd - Az elmúlt esztendőkben a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem kihelyezett kara működött Ózdon, ám új évfolyamokat már nem indítottak a levelezős képzés során, tehát félő volt, hogy befejeződik a felsőfokú oktatás a városban.

Ózd - Az elmúlt esztendőkben a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem kihelyezett kara működött Ózdon, ám új évfolyamokat már nem indítottak a levelezős képzés során, tehát félő volt, hogy befejeződik a felsőfokú oktatás a városban. Néhány nappal ezelőtt azonban Palkovics László felsőoktatási helyettes államtitkár váratlan bejelentetést tett. Egyrészt véglegesítették a felsőoktatási stratégiát, másfelől arról is beszélt, hogy a jövőben új, közösségi főiskolák kezdhetik meg a működésüket. A kihelyezett nappali tagozatos oktatás során az adott település termeket és infrastruktúrát biztosít az intézmény számára, akik a saját oktatói gárdájukkal végzik a tanítást. Ebbe a körbe kerülhet bele Ózd, többek között Salgótarján és Kisvárda mellett. A helyettes államtitkár szerint országos viszonylatban hat-nyolc ilyen településről beszélhetünk majd.

- Ebben a kérdésben tettem látogatást a gödöllői Szent István Egyetemen, ahol rendkívül pozitív tapasztalatokat szereztem – tette hozzá a hírhez Janiczak Dávid, Ózd polgármestere. – Tájékozódtam a jövőbeni lehetőségekről, ami mindenképpen optimizmussal tölt el. Az egyetem jelen állás szerint két kihelyezett szak indítását tartja lehetségesnek. Az egyik az egészségügyi ápoló, akikre az ózdi kórháznak is óriási szüksége van. A másik pedig a turizmus és vendéglátás, ami a környékünkön szintén piacképes lehet, hiszen jelenleg is több olyan fejlesztés zajlik Ózdon, ami az idegenforgalom fellendítésére irányul.

Janiczak Dávid hozzátette: a felsőfokú, nappali tagozatos kihelyezett szakok várható indulása 2016 ősze, a képzés helye pedig a továbbiakban is a Kaszinó épülete lehet.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában