Helyi közélet

2015.04.18. 14:17

Balog Zoltán: áldozat nélkül nincs siker, nincs áldás

Miskolc, 2015. április 18., szombat (MTI) - Áldozat nélkül nincs siker, nincs áldás, és ha ehhez Istentől megkapjuk a szükséges erőt is, akkor érdemes volt megszentelni ezt a templomot – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a felújított miskolci Szent Anna római katolikus templom hálaadó szentmiséje utáni ünnepségen szombaton.

Miskolc, 2015. április 18., szombat (MTI) - Áldozat nélkül nincs siker, nincs áldás, és ha ehhez Istentől megkapjuk a szükséges erőt is, akkor érdemes volt megszentelni ezt a templomot – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a felújított miskolci Szent Anna római katolikus templom hálaadó szentmiséje utáni ünnepségen szombaton.Balog Zoltán azt mondta, bár sok természeti kincset rejt az ország, a legnagyobb érték az ember, a munkás és a gondolkodó, aki „éltető erővel tesz". Eredményeket ugyanakkor csak áldozatos munkával lehet elérni.

A miniszter úgy fogalmazott, akik összefogva cselekednek Magyarország jövőjéért, azokon „a pokol kapui sem vehetnek diadalt”. Szarvas Péter, a templom plébánosa elmondta: a 10 éve kezdődött felújítás mintegy 95 millió forintba került, ennek kétharmadát pályázati forrásokból és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával biztosították, a fennmaradó részt adományok fedezték. Az elmúlt években a homlokzatot, a tornyot és tetőt újították fel. A külső rekonstrukció után a belső munkákkal folytatták az épület korszerűsítését.

A hálaadó szentmisén részt vett Pelczné Gáll Ildikó néppárti európai parlamenti képviselő, Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) Miskolc polgármestere és Ternyák Csaba egri érsek.


Résztvevők a felújított miskolci Szent Anna római katolikus templom hálaadó szentmiséjén 2015. április 18-án. MTI Fotó: Vajda János


- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában