Helyi közélet

2015.03.17. 15:20

Videó: Avalon Park - Bükki "boldogság" szigete

Miskolc - Szórakoztató- és élménypark épül a miskolctapolcai autóskemping helyén.

Miskolc - Szórakoztató- és élménypark épül a miskolctapolcai autóskemping helyén.Ha még nincs programjuk gyermeknapra, egyet bizton ajánlhatunk: eme jeles alkalomra időzítik az Avalon Park első ütemének megnyitóját. Miskolctapolcán, az egykori autóskemping területére álmodták meg a HELL tulajdonosai azt a családi, szórakoztató- és élményparkot, ahol – ígéretük szerint – a család minden tagja megtalálhatja majd a neki tetsző aktív és passzív kikapcsolódási lehetőséget.

Két ütemben, még az idén

Az Avalon Park október végéig nyeri el végleges formáját. Mint arról lapunkban már olvashattak, mi több látványterveket is láthattak, a mintegy öthektáros területen két ütemben valósul meg a fejlesztés, május végére a gokartring, a 2500 négyzetméteres maya dizájnnal ellátott kültéri játszópark, a sörkert, a konferencia-központ, illetve a műfüves futsalpálya épül fel. A második ütemben pedig az év minden napján nyitva tartó külső és belső wellness-szel felszerelt 4****Superior hotel, valamint a 15 apartmanház és az étterem készül majd el.

A fák között megépülő játszóparkban különböző ügyességi, mászó- és ugrálóelemek, valamint csúszdák várják majd a gyerekeket. A nagyobbaknak pedig az elektromos gokart kínál felejthetetlen élményeket – tudtuk meg Tóth Eszter Annától, a HELL ENERGY Magyarország Kft. PR menedzserétől, aki Erki Eszterrel és Halász Anikóval, az Avalon Park ügyvezetőivel látogatott el szerkesztőségünkbe. Hozzátette: a 7 különböző szakaszra osztható, 560 méter hosszú pályán 32 darab gokart rója majd a köröket (egyszerre maximum 16), illetve egy speciális, két személyre kialakított jármű lehetővé teszi, hogy azok a gyerekek, akik még nem vezethetik a gokartot (túl fiatalok és/vagy alacsonyak), szülői közreműködéssel átélhessék a száguldás eme speciális válfaját. Hogy még teljesebb legyen az élmény, arról a speciálisan kialakított bukósisakok gondoskodnak, amelyek valódi motorhangot közvetítenek a fülünkbe, miközben a test-test elleni küzdelem a formaautózás hangulatát idézi. Az elektromos gokart jól illeszkedik a vállalkozás környezettudatosságába, ugyanis – a hagyományossal összehasonlítva – ennél nincs füst- és zajkibocsájtás sem. Ráadásul mivel nincs felforrósodó motor és benzinnel töltött üzemanyagtartály, így tűzálló overall használatára sincs szükség. Mindezek mellett az elektromos gokartok jobban gyorsulnak és nagyobb sebességre képesek hagyományos társaikkal szemben. Az elektromos HELL Kart Ring egy Magyarországon eddig még nem létező sportolási élményt fog nyújtani a sebesség és a száguldás szerelmeseinek!

A helyszín felelőssége

„A környezettudatosság azonban nem ér itt véget, hanem átjárja a beruházás teljes egészét. Az érintetlen természet nyújtotta helyszín ugyanis nagy felelősséget is ró ránk. Éppen ezért természetbarát anyagokat használunk fel, az összes épület a finn HONKA rönkház technológiával készül, és a park egész területén tilos lesz az autóforgalom. A vendégek szállítását elektromos golfautókkal és DOTTO vonattal oldjuk majd meg” – emelte ki Erki Eszter.

Halász Anikótól azt is megtudtuk, a wellness-részleg kivételével, ami csak a szállóvendégek kényelmét szolgálja majd, a park valamennyi szolgáltatását igénybe vehetjük. Az étteremben pedig az olasz konyha remekeivel találkozhatunk elsősorban.



Miért Avalon?

Nagy-Britannia legendás helyszíneinek leghíresebbike Avalon, az Arthur király mondakör egyik kulcsfontosságú színtere. A régi angol nyelvben az „aval” szó almát jelent, ugyanis Avalon tele volt almafákkal, ligetekkel. Avalon volt az a paradicsomi hely, ahol örök nyár, fiatalság és zavartalan béke uralkodott. Avalonban még az idő is lassabban múlott, ezért tűnhettek kortalannak az ott élők a legendák szerint. Az egyesek szerint Atlantisz szigetével is azonosítható Avalon az a hely, ahol mindenki boldog volt és jól érezte magát. Ezt a boldogságot és jó közérzetet hivatott visszaadni a komplex családi, szórakoztató- és élménypark, és ezt szeretnék sugallni a névválasztással is – árulták el kérdésünkre.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában