Helyi közélet

2015.03.20. 01:46

Vádemelési javaslat az arnóti emberölés ügyében

Arnót, Miskolc - Bíróság előtt felelhet az a 27 éves férfi, aki egy vita hevében leszúrta anyja élettársát.

Arnót, Miskolc - Bíróság előtt felelhet az a 27 éves férfi, aki egy vita hevében leszúrta anyja élettársát.

Mint ismeretes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást K. József arnóti lakossal szemben.

A nyomozás adatai szerint a férfi a köztük elmérgesedett viszony miatt 2014. augusztus 2-án 21 óra 10 perckor felkereste anyja élettársának Arnóton lévő házát, majd az ablaküveget egy téglával bedobta és a párkányra egy gyúlékony anyaggal teli flakont dobott, amit az otthoniak észlelve eloltottak.

A támadó a történtek miatt az anyja 65 éves élettársával az udvaron szóváltásba keveredett, melynek során a nála lévő késsel megszúrta azt. A sértett a szúrás következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A történtek után otthonába távozó támadót a rendőrök az elkövetéstől számított 20 percen belül elfogták, gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Az eljáró nyomozási bíró a terheltet ügyészi indítványra 2014. augusztus 5-én előzetes letartóztatásba helyezte, melyet a nyomozás időtartama alatt végig fenntartott.

A gyanúsítottal szemben folytatott büntetőeljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya 2015. március 12-én lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes megyei főügyészségre.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -


Arnót, Miskolc - A nyomozási bíró további fogva tartását rendelte a 27 éves terheltnek. tovább »

Arnót, Miskolc - Anyja élettársán ejtett halálos késszúrást egy 27 éves férfi Arnóton. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában