Helyi közélet

2015.03.23. 15:00

Kézműves Kupa - Szép lányok, csodaszép (kéz)művek

Miskolc - Látványos hajköltemények, extrém körmök, és hihetetlen sminkek: Kézműves Kupa volt a sportcsarnokban.

Miskolc - Látványos hajköltemények, extrém körmök, és hihetetlen sminkek: Kézműves Kupa volt a sportcsarnokban.A szépészeti szakmák legnagyobb országos versenyét rendezte meg a BOKIK vasárnap. Fukszi-Szűcs Vivien első éves kozmetikus a Fókusz szakképzőben, szalag­avató sminkkel készült.

– Nagyon érdekel a szépség­ipar, ráadásul megvan a fodrász és a műkörmös végzettségem is – árulta el. – Örülök a versenylehetőségnek, mert így legalább megmérettetem magam és látom, hogy van-e értelme. Hogy mi inspirál? Az élmény és talán az elismerés, hogy tetszik valakinek az, amit csináltam.

Nézics Petra volt Vivien modellje. A dekoratív hölgyről úgy nyilatkozott lapunknak Vivien, hogy Petra szép, ezért is választotta. Fontos, hogy csinos és szép legyen a modell, ami egyértelműen plusz az egész összhangjához – hangsúlyozta Vivien.

 

Az extrém dolgok mennek

Madarász István mesterfodrász, a BOKIK Egészségügyi, Szolgáltató Osztályának elnöke, a Kézműves Kupa főszervezője arról beszélt, hogy szakmailag elégedett a látottakkal.

– Háromszáz indulónk van, ami páratlan az országban – újságolta. – Van olyan tanuló-kategória, ahol közel nyolcvan fő indult. Ez abszolút meglepetés.

Az „utánpótlásról” szólva a mesterfodrász elmondta, hogy minden kategóriában lesz kiemelkedő tehetség, olyan „akiről még sokat hallunk”.

A fodrász trendekről a következőket mondta: Korfüggő! A fiataloknál az extrém dolgok mennek. Rövid frizurák fiúknál, lányoknál egyaránt és aszimmetrikus hajvágással. Az idősebb korosztálynál azonban a hagyományosabb formák sziklakeményen tartják magukat.

A hajfestés divatjáról, vagy nem divatjáról úgy nyilatkozott Madarász István, hogy „nagyon megy”.

– Különösen a világos árnyalatok a férfiaknál: a platinaszőke tincsek, csíkok, vonalak – fogalmazott. – A nőknél pedig az extrém színek. Az idősödő halántékot azonban nem jellemző, hogy eltüntetteti a férfiember. Lega­lábbis ritka.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában