Helyi közélet

2015.02.14. 18:22

Rajzpályázatok kiállítása

Miskolc - Az ESR 112 nemzetközi naphoz kapcsolódó rajzpályázatra beküldött műveket állított ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Miskolc - Az ESR 112 nemzetközi naphoz kapcsolódó rajzpályázatra beküldött műveket állított ki a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Nemzeti Infokommunikációs Zrt. - az ESR-112 nemzetközi napja február 11-e alkalmából -„Hétköznapi hőseink, avagy hogyan mentenek életeket a tűzoltók, a rendőrök és a mentők?” címmel pályázatot hirdetett általános iskolásoknak. A pályázat célja az volt, hogy a gyerekek megjegyezzék a 112-es – az Európai Unió minden országában egységesen hívható – segélyhívó számot, amelyen vész esetén a mentők, a tűzoltók, és a rendőrök is elérhetők.

Pályaműként egy-egy iskolai osztály tagjai által közösen, kézzel készített képet kellett feltölteni egy weboldalra, mely mellé az alkotók fényképét is be kellett küldeni. A www.rajzpalyazat.112.hu elnevezésű site-ra az országból összesen 250 osztály töltötte fel alkotását, többen be is küldték azokat. Az egységes segélyhívó rendszer megvalósításában résztvevő szakemberekből álló zsűri az ötletességen és a szépségen kívül azt a két művet díjazta, amelyik alkotások a legjobban tükrözték a készenléti szervek munkájának összetettségét és azt, hogy a 112-t csak vész esetén szabad hívni.

Egy alsó- és egy felsőtagozatos osztály egy olyan 2015-ös osztálykirándulást nyert, amelyen betekinthetnek a hétköznapi hősök mindennapi életébe és részt vehetnek egy szimulációs gyakorlaton is.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből a pályázatra összesen 32 alkotást nyújtottak be az általános iskolák.

A pályaműveket a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. február 11-én az ESR 112 nemzetközi nap alkalmából a Miskolc, Zsolcai kapu 32. szám alatti épületének előterében kiállította, melyeket 2015. február 20-ig hivatali munkaidőben bárki megtekinthet.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában