Helyi közélet

2015.02.19. 12:28

Nézőpont: Hajrá

<em>Vajon lesz-e Miskolcon Science Múzeum? (Tudják, az egyetemi fűtőműből épül hosszú-hosszú évek óta, a tervek szerint az épület 4 ezer négyzetméterén ismerkedhetnének a látogatók játékos formában a tudományokkal.)</em> <strong>Hajdu Mariann jegyzete</strong>.

Vajon lesz-e Miskolcon Science Múzeum? (Tudják, az egyetemi fűtőműből épül hosszú-hosszú évek óta, a tervek szerint az épület 4 ezer négyzetméterén ismerkedhetnének a látogatók játékos formában a tudományokkal.) Hajdu Mariann jegyzete.A kérdést már napokkal ezelőtt feltettük a miskolci önkormányzatnak, de senki nem siet válaszolni. Azt sejtjük, hogy már régóta működnie kellene (2010-ben azt írtuk, hogy 2012-ben), és régóta attól tartunk, hogy már le is járt a projekt megvalósításának határideje. Azaz félő, vissza kell fizetni az uniónak a beruházásra kapott több mint másfél milliárd forintot.

Nos, ha az önkormányzat nem is válaszolt, a Kormány (ha közvetve is) igen: a honlapján megjelent egy lista, amely a késlekedő projekteket sorolja fel. Ott van közte a miskolci fűtőműprojekt is, március végéig kellene vele elszámolnia a városnak: nem úgy néz ki, hogy egy hónap alatt sikerül beindítani.

Az említett honlapon több ezer projekt neve olvasható. Azoké, amelyek pénzt kaptak az uniótól a megvalósításra, de kérdéses, hogy a 2007-2013-as fejlesztési ciklus pénzügyi zárásáig sikerül-e vele elszámolni. Van, amelyiknek már lejárt a határidő, és van, amelyiknél még ketyeg az óra.

Izgalmas hónapok következnek, ez a hajrá időszaka. A tét nem kicsi. Ha nem sikerül tartani a határidőt, nem elég, hogy elvész a pénz, a következő pályázati ciklusban ennyivel kevesebbre pályázhat a most sikertelenül járó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában