Helyi közélet

2015.02.02. 13:21

Közlemény - Demokratikus Koalíció: Az egészségügy valóban csak pénzkérdés?

Miskolc - A kórházak államosítása és a fogadkozások ellenére sem sikerült az elmúlt két évben úrrá lenni az egészségügy alapvető problémáin, sőt! A kórházi adósságok folyamatosan, jelentős összegben újratermelődnek, a várólisták nőnek, az orvosok és szakdolgozók elvándorlása tovább tart - olvasható a Demokratikus Koalíció közleményében.

Miskolc - A kórházak államosítása és a fogadkozások ellenére sem sikerült az elmúlt két évben úrrá lenni az egészségügy alapvető problémáin, sőt! A kórházi adósságok folyamatosan, jelentős összegben újratermelődnek, a várólisták nőnek, az orvosok és szakdolgozók elvándorlása tovább tart - olvasható a Demokratikus Koalíció közleményében. Ahogyan tovább tart a fogadkozás is, hogy most aztán a kormányzat tényleg megoldja a helyzetet! Legfrissebben ismét szervezeti intézkedéssel, a megyei egészségügyi egyeztető bizottságok már tárgyalják, melyik kórházban milyen osztályok, ellátások szűnjenek meg, hogy „ párhuzamosság” nélküli ellátással elegendő legyen a 2015-re meghatározott költségvetési forrás.

Sajnos, ezeknek a megbeszéléseknek csak a kormányzati szereplők és a beosztottnak tekinthető kórházi vezetők a részesei, a megye lakosságának szempontjait képviselő önkormányzatok nem!

A Demokratikus Koalíció ezt elfogadhatatlannak tartja, hiszen a végre napvilágra került riasztó hepatitisz adatok is bizonyítják: a társadalmi folyamatok, a terjedő szegénység fokozódó kockázatai felül kell hogy írják a „párhuzamosságnélküliség” mindenhatóságát, és szükség van ezeken a tanácskozásokon olyan szereplőre is, amelyik a lakosság szempontjait képviseli.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a BAZ megyei önkormányzat elnökét, hogy kezdeményezze a megyei önkormányzat részvételét a megbeszéléseken, képviselje a megye lakosságának érdekeit az egészségügyi ellátás átalakításával kapcsolatban és tájékoztassa a megye lakosságát.

Szűcs Erika, a Demokratikus Koalíció megyei közgyűlési képviselője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában