Helyi közélet

2015.02.16. 20:05

Közlemény - A miskolci önkormányzat a közterületi alkoholfogyasztásról

Miskolc - A Jobbik hétfői sajtótájékoztatóján feltett kérdésére a Miskolci Önkormányzati Rendészettől kapott statisztikai adatok alapján a következő a válasz.

Miskolc - A Jobbik hétfői sajtótájékoztatóján feltett kérdésére a Miskolci Önkormányzati Rendészettől kapott statisztikai adatok alapján a következő a válasz.

2014-ben a MIÖR 250 alkalommal szabott ki bírságot, 104 alkalommal tett feljelentést, 263 esetben figyelmeztetéssel zárta az intézkedést közterületen történő szeszesital-fogyasztás miatt.

Egyébként ebben az esztendőben összesen 2063 - az italfogyasztással kapcsolatos, célirányos - ellenőrzést tartott.

Ez azt jelenti, hogy ezekben az esetekben – bár az ellenőrzés megtörtént – nem történt szabálysértés, ami miatt intézkedni kellett volna.

2015. február 15-ig hat alkalommal bírságot szabott ki, 5 feljelentést tett, és 37 figyelmeztetéssel élt a hatóság.

Mindezek alapján elmondható, hogy a város, illetve rendészeti cége, a MIÖR mindent elkövet azért, hogy folyamatosan és fokozottan ellenőrizze a rendeletben is szabályozott közterületi alkoholfogyasztást, hogy megakadályozza a rendelet megszegését.

- Koczák Szilvia sajtószóvivő, Miskolc M.J. Város Polgármesteri Hivatala -


Miskolc - Ezt a kérdést tette fel a Jobbik miskolci frakcióvezetője, aki szerint hiába lehet 2013 szeptemberétől ismét szankcionálni a tiltott közterületi szeszesital-fogyasztást, semmilyen előrelépés nem történt a borsodi megyeszékhelyen. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában