Helyi közélet

2015.02.27. 16:55

Gyógyúszás, gyógytesi – keresik a megoldást

Borsod-Abaúj-Zemplén - A szerződés megkötése után ismét mehetnek úszni a gyerekek a Selyemrétre.

Borsod-Abaúj-Zemplén - A szerződés megkötése után ismét mehetnek úszni a gyerekek a Selyemrétre.Nemrég írtunk arról, hogy szülők jelezték: Miskolcon 2014 novemberében megszűnt a gyógyúszás. Egy ortopéd főorvos pedig arról számolt be: egyes városokban (Ózd, Putnok) gyógytestnevelést sem tudnak biztosítani a gyerekeknek. A problémával kapcsolatban kérdéseket küldtünk az állami iskolák fenntartójának, a Klik-nek.

Most szünetel

A Miskolci Tankerülettől az alábbi válasz érkezett:

„A gyógytestnevelés keretében biztosítható úszásórákat a Miskolci Turisztikai Kft. Selyemréti Strandfürdője kivételével minden lehetséges helyszínen megtartják. A Selyemréti Strandfürdőben 310 gyerek számára szünetel az úszásóra. A szerződéskötés folyamatban van, a Klik a napokban megküldte a szerződést a turisztikai kft. részére aláírásra. Amennyiben a szerződés aláírása mindkét fél részéről megtörténik, várhatóan márciustól ismét járhatnak a gyermekek gyógyúszásra a Selyemrétre.”

Ózdon van

A gyógytestneveléssel kapcsolatban pedig a következőket írták: „Ózdon gyógytestnevelésben összesen 56 tanuló vesz részt. A Klik a 2013/2014-es tanévben hozta létre a szakszolgálat putnoki tagintézményét, azzal a céllal, hogy a gyermekeknek helyben biztosítsa a szükséges ellátást. Így sikerült például megoldani helyben a logopédiai ellátást is. A putnoki gyógytestnevelés megoldása érdekében a tankerület folyamatosan keresi a megfelelő végzettségű szakembert. A Miskolci Tankerület a 2014/15-ös tanév előkészítése során több új gyógytestnevelői státuszt hozott létre a megyei feladatellátás javítására, de a meghirdetett álláspályázatok mindössze felére jelentkeztek. A tankerület a szakemberhiány megszüntetése érdekében több irányban is tett lépéseket, eseti helyettesítés elrendelésével, óraadók alkalmazásával, tagintézmények közötti átcsoportosítással. A szakember-utánpótlás céljából pedig felvette a kapcsolatot felsőoktatási intézményekkel.”

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában