Helyi közélet

2015.01.24. 16:32

Tamásnak csak 6 pont hiányzott

Miskolc - A nyolcadikos fiú sok téren tehetséges. A felvételin is bizonyított.

Miskolc - A nyolcadikos fiú sok téren tehetséges. A felvételin is bizonyított.Nem mindenkinek okozott problémát az idei központi írásbeli felvételi. Madarász Tamás, a Diósgyőri Szent Ferenc Római Katolikus Általános Iskola nyolcadikos diákja például 94 pontot szerzett. Nagyszerű eredmény ez, hiszen mindössze 3-3 pontot vesztett az anyanyelvi és a matematikateszten. Megkerestük Tamást, meséljen arról, hogy lehet ilyen jó eredményt elérni.

Elöljáróban elárulta, nagyon örült, amikor megtudta, hogy 94 pontja lett. De nem csak ő volt boldog, hanem az egész családja.

Rutinos versenyző

– A matematikát jobban szeretem, mint a magyart, viszont amikor készültem az írásbelire, a matekot kellett többet gyakorolnom, küzdöttem vele – árulja el. – A felvételin viszont egyforma nehézségűnek éreztem a két feladatlapot. És azt a pár pontot is megszereztem volna matekból, ha lett volna még 2-3 percem.

Tamás szerint a jó eredményt annak is köszönheti, hogy kiváló iskolája van, ahová nagyon szeret járni. Ő maga is rutinos versenyző, alsóban a legnagyobb sikert a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen érte el, ahol megyei 4. lett. Felső tagozatos korában pedig több matek- és informatikaversenyen járt. Informatikából csapatversenyen országos 3. helyezést szerzett, egyéniben pedig országos 5. lett. Mert Tamást leginkább az informatika érdekli, már megvan az ECDL-vizsgája, és otthon, ha kevés szabad idejében a számítógép elé ül, akkor nem a játékprogramok érdeklik, hanem a gép maga. Azt tanulmányozza, hogyan működik.

Minden vágya, hogy jövőre a Herman Ottó Gimnáziumban tanulhasson emelt matekos osztályban, aztán ha eljön a pályaválasztás ideje, valószínűleg az informatika felé indul el.

Kevés szabad ideje pedig azért van Tamásnak, mert a tanulás mellett zeneiskolába is jár. Trombitálni tanul, és ott vannak még a szolfézsórák. A zenéhez is van tehetsége, megyei trombitaversenyeken sorra ott van a legjobbak között.

Kütyüket szerel

Ha pedig mindezek mellett még mindig marad egy kis ideje, akkor, ahogy ő fogalmaz, kütyüket szerelget: lámpákat, kapcsolókat, elemeket.

– Sokszor kérdezik tőlem az osztálytársaim, mennyit tanulok, hogy ilyen jók az eredményeim. Én pedig azt mondom, hogy nem sokat, de annál többet tévézek. Sokat nézem az ismeretterjesztő műsorokat, mert rengeteget lehet belőlük tanulni. De mindezek mellett sem lennének ilyen jók az eredményeim, ha nem lenne mögöttem a családom és legfőképpen Isten. Hívő emberként hálás vagyok neki, hogy ilyen jó képességeket adott, és tudom, hogyha ő nem áll mellettem a felvételi írása közben, nem sikerült volna ilyen jól – tudjuk meg végül Tamás titkát.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában