Helyi közélet

2015.01.02. 16:35

Munkahelyre és szerelemre vágynak

Miskolc - A házibuliba igyekvő fiatalok újévi kívánságaira derítettünk fényt szilveszter délutánján.

Miskolc - A házibuliba igyekvő fiatalok újévi kívánságaira derítettünk fényt szilveszter délutánján.

A Diósgyőri Italháznak jó forgalma volt szilveszter délután. Ide tértek be a házibuliba igyekvő fiatalok, akik nem is sejtették, hogy miután beszerezték az óévbúcsúztató italokat, a mi kérdéseinkre kell majd válaszolniuk. Elsőként egy háromfős baráti társaságot lepünk meg. Rögtön leszögezik, hogy ezúttal kulturált szilveszteri buliba igyekeznek, mert ott lesz az egyik barátjuk 10 éves húga is, úgyhogy kötelező a visszafogottság. De a hangulat bizonyára jó lesz, teszik hozzá, mert összegyűlnek vagy húszan.

Siker mindenben

A fiatalok már sietnének, de nem engedjük el őket addig, amíg újévi kívánságaikat el nem árulják nekünk.

Júlia tömören fogalmaz, sikert szeretne leginkább. Aztán azt is megtudjuk, miben. Először is szerelemben, de a tanulásban is. Mert a szerelem terén nem volt valami sikeres a 2014-es éve, vallja be.

László azt szeretné, ha a katonáknak megígért 30 százalékos béremelés valóban teljesülne 2015-ben. Nem véletlenül vágyik erre, hiszen ő is katona lesz hamarosan. Györgytől viszont nem tudunk meg semmit. Mint fogalmaz, hiába mondana most akármit, fél, hogy végül nem teljesül. Mert az ő életében valahogy mindig másként alakulnak a dolgok, mint ahogy azt eltervezi.

Szintén teli hátizsákkal jön ki az italboltból Tomi és Roland. Meg sem lepődünk azon, hogy ők is házibuliba igyekeznek.

Házibuliba

– A fiataloknál ez a divat. Az az igazság, hogy így a legolcsóbb a szórakozás. Az italokat meg lehet venni a kisboltban, ennivalót is magunknak készítünk. A társaságban mindig van valaki, aki feláldozza a lakását. Meg aztán ilyenkor előkerülnek a jó kis házi borok, házi pálinkák. Szóval így lehet viszonylag olcsón és jól szórakozni – magyarázzák a fiatalok a házibuli hasznát.

Tominak jól sikerült a 2014-es év, mert sikeresen levizsgázott vendéglátásból, és most már el is helyezkedhetne felszolgáló- vagy szakácsként. Már ha lenne hol.

– Nyáron dolgoztam a Balatonnál, ami nagyon jó volt, de a téli időszakban sokkal nehezebb a helyzet. Szóval 2015-re az a legfőbb kívánságom, hogy legyen egy állandó munkahelyem. Roland ugyanezt kívánja. Ő is vendéglátós, Tomi osztálytársa volt. Négy hónapig sikerült dolgoznia a Chinoinban, igaz, nem a szakmájába, de ha visszamehetne oda, szívesen vállalná. A fiúk reménykednek, hogy az új év meghozza számukra a biztos munkahelyet.

Kettecskén

A fiatalság azonban nem jelent egyet a bulizással. Ezt Józseftől és Csillától tudjuk meg, akik nem szilveszteri mulatságba igyekeznek, hanem haza. Ők ugyanis kettesben töltik az év utolsó napját. József elárulja, hogy nem szeretnek bulizni, mert ha buli van, akkor mindenki többet iszik a kelleténél, ők pedig szeretnének ebből kimaradni. Így aztán filmet néznek, zenét hallgatnak, lesz süti és rántott hús, szóval jól meglesznek kettecskén.

Csilla azt kívánja, hogy a 2015-ös esztendő legyen jobb, mint a 2014-es volt. Szeretné sikeresen befejezni az iskolát, aztán munkát találni, ami nem lesz könnyű, jegyzi meg. De az egészség is fontos számára, és hogy legyen pénze, jó sok pénze, teszi hozzá nevetve. Józsefnek is az a legnagyobb gondja, hogy nincs munkája. Azon gondolkodik, hogy elvégzi a nehézgép-kezelői tanfolyamot, akkor talán a 2015-ös év meghozná számára a munkahelyet. De mint mondja, a 2014-es év is szép volt számára, a legszebb Csilla volt benne. Mert azért a legfontosabb mégiscsak a szerelem.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában