Helyi közélet

2015.01.14. 15:26

Lehet 50 százalékkal olcsóbb?

Miskolc - Néhány üzlet a téli vásárt „trükközésre” használja.

Miskolc - Néhány üzlet a téli vásárt „trükközésre” használja.

„Téli vásár! Téli vásár!”– hirdeti szinte minden üzlet kirakata. A vásárlók természetesen örülnek a 30, 50, sőt akár 70 százalékos leárazásnak, de szerkesztőségünkbe már az ünnepek utáni első napokon több panasz is befutott. Egyik olvasónk akciós ruhákat vásárolt az egyik plázában, a pénztárnál viszont a pénztáros enyhén szólva „nem volt képben”, hogy melyek a leértékelt áruk és melyek nem. Egy másik olvasónk arra panaszkodott, hogy az egyik hipermarket ugyan folyamatosan hirdette akciós televízióját, de az áruházban azt mondták, hogy nem lehet kapni. Amikor olvasónk megemlítette a fogyasztóvédelmet, az eladó mégis talált a raktárban egy „százalékos” televíziót.

Tudatosan

Ezek természetesen a rossz példák, mi azonban olyan helyeken jártunk, ahol az eladók és vásárlók is elégedettek az ünnepek utáni akciókkal. A Tulipán Divatház január 7-én kezdte a téli leárazást, tudtuk meg Hegedűs Józsefné üzletvezető-helyettestől. Akkor meg is ugrott a forgalom, hiszen szinte minden termékük olcsóbb most, mint decemberben: női fehérneműk, pizsamák és hálóingek, de jó áron vannak a pulcsik és téli kabátok is. Az üzletvezető-helyettes azt tapasztalja, sokan kaptak pénzt karácsonyra, és azt most költik el, amikor minden olcsóbb.

Egy-két vásárlót is megszólítunk. Pásztor Zsoltné azt mondja, ő nem a legjobb alany, mert ritkán vásárol, és akkor sem azért, mert akció van, hanem azért, mert szüksége van valamire. Annak azért örül, hogy most épp az akciókba csöppent. Nagyné Nánási Katalin viszont tudatos vásárló. A neten nézegeti, hol mi olcsóbb. Most azonban a divatház kirakata vonzotta be, ami a téli vásárt hirdette. Sikerült is beszereznie egy pizsamát és egy hálóinget 30 százalék kedvezménnyel.

– Jól jártam vele – mondja búcsúzóul.

Törzsvásárlók

A Devergo ruházati üzletben hatalmas a leárazás. Most van, ami 70 százalékkal olcsóbb. Liptai Zsuzsanna üzletvezető elárulja, már novemberben megkezdték az akciózást, mert nekik alkalmazkodniuk kell a többi üzlethez. Az emberek ugyanis ott vásárolnak, ahol kedvezőbb áron kapják meg az árut. Hozzáteszi: igazi leárazásról van szó. De nem is tudnának ezzel „trükközni”, hiszen törzsvásárlóik vannak, akik tisztában vannak az eredeti árral.

 

Ha baj van az akcióval

Ha úgy érzi, hogy vásárlóként méltánytalanság érte, a fogyasztóvédelmi felügyelőséghez fordulhat:

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség

Cím: Miskolc, Meggyesalja u. 12.

Levélcím: 3501 Miskolc, Pf.: 589.

Telefon: 46/506-071

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában