Helyi közélet

2015.01.29. 15:06

Fejcsere és elbocsátások a Tokaj Kereskedőháznál

Tolcsva - Gaálné Király Enikő lesz február elsejétől a borkombinát új vezérigazgatója.

Tolcsva - Gaálné Király Enikő lesz február elsejétől a borkombinát új vezérigazgatója.

Újabb szakemberek igazoltak a Tokaj Kereskedőházhoz, akik – egyben az egész Tokaji Borvidék érdekeiért dolgozva – tovább erősítik a társaság tudását és kompetenciáját. A cég irányításáért 2015. február 1-jétől Gaálné Király Enikő felel vezérigazgatóként, Goreczky Gergelyt váltva a tisztségben, aki a Tokaj Borvidék Fejlesztési Tanácsának munkáját segíti majd a jövőben tanácsadóként. Gaálné Király Enikő 2014 szeptembere óta dolgozik a társaságnál, az azóta eltelt öt hónapban általános vezérigazgató-helyettesként segítette a cég munkáját. Az új vezérigazgató legfontosabb feladata az, hogy – az elmúlt két év reformjának eredményeire támaszkodva – a társaság megkezdje az új piacok meghódítását.

Minőségi termesztés

A közelmúltban csatlakozott a Tokaj Kereskedőház Zrt. szakértő csapatához szőlészeti igazgatóként Balassa István is. Az új vezetői pozíció létrehozásával a társaság a minőségi szőlőtermelés fontosságára kíván a korábbinál nagyobb hangsúlyt fektetni. A társaság pénzügyeinek közvetlen felügyeletét Sviatkó Gábor látja el. Majoros László személyében új vezető látja el a termelési folyamatok felügyeletét is a társaságnál.

A jelenleg mintegy 160 főt foglalkoztató Tokaj Kereskedőház vezetése a társaság működésének hatékonyságát a vállalati folyamatok optimalizálásával is javítani kívánja.

A magyarországi és külföldi cégek humánerőforrás-gazdálkodását vizsgáló összehasonlító elemzések arra mutattak rá, hogy a borszektorban tevékenykedő hasonló méretű vállalatok általában fele, harmada akkora létszám mellett dolgoznak, így képesek versenyképesen működni. Az új technológiák alkalmazása viszont egyszerre teszi lehetővé, hogy a Tokaj Kereskedőház csökkentse a közvetlenül foglalkoztatott munkatársak létszámát, miközben a korábbinál több gazdálkodónak biztosítson megélhetést integrátorként.

Létszámcsökkentés

„A munkavállalói létszám csökkentése egy fájdalmas lépés, amelyet a vállalatvezetés a hatályos jogszabályi előírások maradéktalan betartása mellett kíván végrehajtani. Egyúttal a társaság minden segítséget meg kíván adni a távozó munkatársaknak újbóli elhelyezkedésük megkönnyítése érdekében” – hangsúlyozta Gaálné Király Enikő. A vállalatvezető kifejtette: a társaság 20 év adósságát törleszti az eddig halogatott reformok végrehajtásával.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában