Helyi közélet

2014.12.18. 13:38

Közlemény - Adomány a Dévai Szent Ferenc Alapítvány árváinak

Miskolc - Az adventi időszakban Miskolc város vezetése igyekszik kiemelten figyelni azokra, akik nehéz sorban élnek, segítségre szorulnak.

Miskolc - Az adventi időszakban Miskolc város vezetése igyekszik kiemelten figyelni azokra, akik nehéz sorban élnek, segítségre szorulnak.

Böjte Csaba atyát és karitatív tevékenységét, valamint az általa alapított Dévai Szent Ferenc Alapítványt jól ismerik Miskolcon is. A határon túli árva gyermekek megsegítésére a Polgármesteri Hivatal összefogott a civil szervezetekkel, magánszemélyekkel és cégekkel. Külön köszönet illeti az egyik neves műszaki cikkeket gyártó vállalatot, amely felajánlásával hozzájárult ahhoz, hogy a csíksomlyói és tusnádfürdői otthonnak egy-egy mosógépet, a székelyhídieknek pedig mosogatógépet adományozhassunk karácsonyra. Idén már harmadik alkalommal szerveztünk gyűjtést a gyermekotthonoknak a borsodi megyeszékhelyen a Mente Egyesület-Nimród Baranta Miskolc csapatával közösen. Az adományokat 2014.12.20 -ig, azaz szombat délutánig várják az egyesület irodájában (Miskolc, Vörösmarty u. 35.sz.). Főleg tartós élelmiszert, ruhát, játékot, csokoládét ajándékoznak a gyerekeknek, de a Reményi Ede Kamarazenekar adventi koncertjén is szép számmal gyűlt össze ún. cipősdoboz adomány. A Mente Egyesület-Nimród Baranta Miskolc csapata névre szóló játékkal, édességgel, tartós élelmiszerrel teszi emlékezetessé a székelyhídi, a tusnádfürdői és a csíksomlyói otthon kis lakói számára a karácsonyt. Egy cég felajánlásából a csíksomlyói ligetben szép, kényelmes padokat helyeznek ki. Az adományok hétvégén érnek célba.

- - Koczák Szilvia sajtószóvivő, Miskolc M.J. Város Polgármesteri Hivatala - -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában