Helyi közélet

2014.12.22. 13:40

Komoly "madarat" fogtak a borsodi rendőrök

Miskolc - A Miskolcon járt rabló korábban 22 pénzintézetet rámolt ki az eltelt hat évben.

Miskolc - A Miskolcon járt rabló korábban 22 pénzintézetet rámolt ki az eltelt hat évben.Nem volt jogosítványa, így általában vonattal vagy busszal utazott a rablásra kiszemelt településekre, és néha még a kerékpárját is magával vitte, hogy azzal meneküljön az a fegyveres rabló, akit a múlt héten vettek őrizetbe a Terrorelhárítási Központ munkatársainak támogatásával a megyei rend­őr-főkapitányság nyomozói, miután november 28-án fényes délben kirabolt egy miskolci takarékszövetkezeti fiókot.

22 hasonló

A 37 éves budapesti férfi kihallgatása során további 22 hasonló bűncselekmény elkövetését ismerte el. A rabló először 2008 júniusában csapott le egy budapesti pénzintézetre. A fővárosban összesen 6 rablást követett el, majd Kaposvártól Nyíregyházáig összesen 17 vidéki helyszínen rabolt. A bűncselekményeket alaposan előkészítette, a nyomozók más bűnjelek mellett a férfi által fenntartott Déli pályaudvari csomagmegőrzőben megtalálták azokat a térképeket is, amelyeken a rabló akkurátusan berajzolta a menekülési útvonalakat is.

A hat éve rendszeresen bankokat rabló férfi elfogásáról vasárnap tartott „rendkívüli ünnepi” sajtótájékoztatót a megyei rendőr-főkapitányság. Dr. Korpás Lajos alezredes, a nyomozás vezetője elmondta azt is, hogy a férfi öt évvel ezelőtt egy budapesti bank biztonsági őrétől megszerezte maroklőfegyverét, azt követően már a kilenc milliméteres Parabellummal járt bankot rabolni. Arra a kérdésünkre, hogy eddig mennyi pénzt zsákmányolt, Korpás alezredes a nyomozás érdekeire való hivatkozással mindössze annyit árult el, hogy évente több millió forintot szerzett, amit családja mindennapi életvitelének fedezetéül használt fel. Családtagjai semmit sem tudtak tevékenységéről.

A férfi elfogásához nagy mértékben hozzájárult, hogy a miskolci rablás során egy ügyfél megpróbálta feltartóztatni, s eközben lehúzta a fejéről a maszkot, így a bank biztonsági kamerája azonosításra alkalmas fotót készíthetett az elkövetőről. A rabló bűnözőkarrierjét kerékbe törő, karakán ügyfelet a takarékszövetkezet tárgyjutalomban részesítette.

ÉM-SZP


Miskolc - A nyomozási bíró további fogvatartását rendelte el a miskolci takarékszövetkezetet kirabló férfinak. tovább »

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője a 05000/611/2014. bűnügyi szám alatt folytatott eljárásban visszavonta a Miskolcon történt takarékszövetkezeti rablás kapcsán kiadott nyomravezetői díjat. tovább »

Budapest, Miskolc - A borsodi nyomozók a Terrorelhárítási Központ munkatársainak bevonásával csütörtök reggel elfogták a miskolci takarékszövetkezet fegyveres rablóját. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában