Helyi közélet

2014.12.09. 13:07

Beindult a mobil-panasziroda

Borsodnádasd - Borsodnádasd után ezen a héten Ózdon, később Putnokon is tapasztalható lesz a közbiztonsági akció.

Borsodnádasd - Borsodnádasd után ezen a héten Ózdon, később Putnokon is tapasztalható lesz a közbiztonsági akció.A lakossággal történő még jobb együttműködés reményében indították el a mobil panasziroda elnevezésű akciót. Az Ózdi Rendőrkapitányság illetékességi területén elsőként Borsodnádasdon jártak, ahol két utcán is végigsétáltak a rendőrök és a polgárőrök. Beszélgettek a helyiekkel és az esetlegesen felmerülő közbiztonsági problémákról érdeklődtek.

- Az ünnepek közeledtével szeretnénk elérni, hogy mindenki békében, nyugalomban tölthesse az előttünk álló időszakot - mondta új kezdeményezéssel kapcsolatban dr. Varga László, ózdi rendőrkapitány. - A polgárőrökkel közösen ezért vágtunk bele ebbe az új kezdeményezésbe. Előzetesen bejelentett helyszíneken és időpontokban vagyunk jelen az adott településen, ahol számítunk a lakosság véleményére. A felmerült problémákra és gondokra vagyunk kíváncsiak, hogy ezeket a lehető legrövidebb időn belül orvosolhassuk.

Az új ötlethez a nádasdi önkormányzat is csatlakozott, hiszen nekik is érdekük, hogy a lakosság biztonságérzete a lehető legjobb legyen az ünnepek közeledtével. Sági Tibor alpolgármester hozzátette: a közbiztonság folyamatosan központi téma, ami erősen befolyásolja az emberek hangulatát. A város eddig is sokat tett ezért, hiszen tíz fővel működik a Városőrség, de a rendőrökkel és a polgárőrökkel is remek a kapcsolatuk.

Jó néven vették

A Kölcsey utcában több ház előtt is megálltak a rendőrök és a polgárőrök, ahol a helyiekkel beszélgettek, és néhány közbiztonsággal kapcsolatos szórólapot is átadtak.

- Jó néven vettem a látogatást - árulta el érdeklődésünkre Orbán József, helyi lakos. - Én nem panaszkodom, hiszen az itteni rendőrkapitány erélyes, határozott, kézben tartja a dolgokat. Probléma talán az, hogy rettenetesen fogy az erdő, ám ez sajnos nem csak ránk, hanem az egész országra jellemző.

Dr. Varga László ózdi rendőrkapitány hozzátette: ezen a héten Ózd négy pontján, néhány nap múlva pedig Putnokon is megkezdődik a mobil panasziroda működése. Ezután kiértékelik a tapasztalatokat és a környező települések polgármestereivel is fölveszik a kapcsolatot. Ahol igény lesz, oda szintén ellátogatnak majd a rendőrök és a polgárőrök.

ÉM-ME

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában