Helyi közélet

2014.11.03. 09:46

"Sokat jelent egy forró tea"

Miskolc - Mindenszentek napján elindult a Magyar Vöröskereszt teajárata Miskolcon is, amely tavaszig járja a várost.

Miskolc - Mindenszentek napján elindult a Magyar Vöröskereszt teajárata Miskolcon is, amely tavaszig járja a várost.Fél liter forró teához és néhány zsíros kenyeres szendvicshez juthattak azok a fedél nélküli emberek, akik szombaton felkeresték a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének teajáratát.

- November elseje az úgynevezett krízis időszak kezdete, így szombaton elindítottuk a teajáratunkat pályázati forrásnak is köszönhetően - nyilatkozta az Észak-Magyarországnak Grubert Roland, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének igazgatója a szombati teajárat utolsó állomásán, a Búza téri parkolóban. - Miskolcon hétvégén és ünnepnapokon négy helyszínen vagyunk jelen, míg hétköznapokon a város két pontját - a Balázs Győző- és a Búza téren - biztosít a Vöröskereszt teajáratot egészen március végéig. A krízis időszak kezdete az időjárással szinkronban volt, ám most talán egy picit kellemesebb idő volt.

Szükség van rájuk

Grubert Roland elmondta azt is, hogy két "csapatnyi" szociális szolgálatuk van, akik az utcán élőket próbálják segíteni a hivatalos ügyekben is. Ezek kívül élelmiszert, takarót, ruházatot, gyertyát is adnak, azoknak, akik igénylik.

- Korábban is felkerestem a Vöröskereszt teajáratát, de most hála Istennek van munkahelyem - mondta Bodnár László, miközben a teáját szürcsölgette. - Nekem sokat jelent egy pohár forró tea és a szendvics, igaz vannak, akiknek keveset... Relatív. Amellett, hogy megiszom itt egy pohár teát, beszélgetek is Vöröskeresztesekkel. Tudnak rólam! Egyszóval nagyon nagy szükség van rájuk, ezért azt sem akarom mondani, hogy többet dolgozzanak, mert ha úgy veszük több helyen lenne rájuk szükség. Elmennek három, négy helyre, akkor akik szeretnének megenni egy szendvicset, akkor menjenek oda.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában