Helyi közélet

2014.11.24. 12:14

Lezárt ügyek: Utazó útonállók

Miskolc - Vádemelési javaslattal élt a rendőrség két férfival szemben, akik még a nyáron útonállásszerűen támadtak meg egy nap alatt két nőt Miskolcon.

Miskolc - Vádemelési javaslattal élt a rendőrség két férfival szemben, akik még a nyáron útonállásszerűen támadtak meg egy nap alatt két nőt Miskolcon.

Rablás és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen. A nyomozás adatai szerint Miskolcon, a Mindszent téren 2014. június 3-án 12 óra 15 perckor egy férfi odament egy idős nőhöz, hátulról meglökte, majd a sértett nyakából kitépett két aranyláncot. Ezt követően a támadó a közelben parkoló társa gépkocsijába ült és együtt elmenekültek a helyszínről. Ezt megelőzően az elkövetők Miskolcon, a Horváth Lajos utcában egy másik idős nő nyakából lopták el a nyakláncát.

A bevezetett forrónyomos intézkedések eredményeként, a második helyszín közelében a rendőrök azonosították és még aznap elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható besenyőteleki férfiakat.

A bűnügyi őrizetbe vett 23 éves H. Elemérrel és a 23 éves B. Csabával szemben a Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya előterjesztést tett előzetes letartóztatásukra, amit ügyészi indítványra a bíróság 2014. június 6-án elrendelt.

Az ügyben folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság a napokban befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában