Helyi közélet

2014.10.28. 12:37

Kiskutyák bánták az "ámokfutást" Miskolcon

Miskolc - Hosszadalmas gyógykezelésre szorulnak a múlt héten megtámadott kutyák.

Miskolc - Hosszadalmas gyógykezelésre szorulnak a múlt héten megtámadott kutyák.„Váratlanul támadt rá Mazsolára a staffordshire, és azonnal elkapta az oldalát. Semmi előjele nem volt, nem szimatolgatták egymást, nem csaholtak a másikra. A nagy kutya előugrott, és belemélyesztette a fogát”, elevenítette fel a múlt csütörtökön este történteket Molnár Katalin.

A hölgy édesanyja bolognese fajtájú kiskutyáját vitte ki a szokásos esti sétájára. Már hazafelé tartottak, amikor a nagy kutya a Gyula utcai villamosmegálló közelében támadásba lendült.

„Én a fülénél fogva próbáltam lerángatni Mazsiról, a párom ütötte, ahol érte, de csak nagyon nehezen engedte el”, tette hozzá a hölgy, akinek meggyőződése, hogy a staffordshire kifejezetten a kiskutyára támadt, mintha erre lett volna idomítva. „Isteni szerencse, hogy mi vittük ki sétálni Mazsolát, és nem édesanyám volt vele valamelyik unokájával, amikor ez történt”, tette hozzá Molnár Katalin

Két hétig megfigyelés alatt

Mint már beszámoltunk, több, éppen sétáltatott kutyára is rátámadott múlt csütörtökön este egy gazda nélkül „ámokfutó” staffordshire Miskolcon. Ha a kutyasétáltatók védeni igyekeztek kedvencüket, az állat őket is megkapta. Az állatot végül a rendőröknek sikerült megfékezniük, de nekik sem adta magát könnyen: az első lövést szinte fel sem vette, tovább támadott, majd még két lövedék hatolt át az állaton, mire már elment a kedve a küzdelemtől.

A staffordshire a miskolci állategészségügyi telepre került, ahol dr. Kovács Miklós állatorvos látta el. Mint munkatársunknak dr. Kovács Miklós elmondta, a lövedékek áthatoltak az állat testén, nem akadtak el benne. A sebeit lekezelték, a kutya jó általános állapotban van. A staffordshire-t a szabályok szerint két hétig kell megfigyelés alatt tartani, miután emberre támadt, ezért azt kérdeztük Kovács Miklóstól, hogy milyen „lelki állapotban” van az eb. Az állatorvos elmondta, hogy egyelőre úgy tűnik, azzal sem lesz probléma, mert a staffordshire támadásai nem kimondottan emberek, hanem más ebek ellen irányult.

A támadó staffordshire nem kóbor kutya volt, az állategészségügyi telep dolgozói le tudták olvasni a belé oltott transpondert. Kiderült, hogy van gazdája, aki beoltatta.

Még több műtét

A hétéves Mazsola állapota azonban nem ad okot túl sok bizakodásra, a nagytestű támadója gyakorlatilag lenyúzta a bőrt az oldaláról. A „gyökerét vesztett” bőr pedig lassan elhalt, amit el kell távolítani. Azonban ez sem egyszerű, mert egy aprócska kutyáról van szó, és alkatához képest túl nagy bőrfelületet kellene eltávolítani róla. Egy másik megtámadott eb – szintén bolognese – még Mazsinál is rosszabbul járhat, mert neki az egyik mellső lába tört szilánkosra, amit lehet, hogy nem is tudnak megmenteni.

Mint beszámoltunk róla, bár a rendőrök fékezték meg az ebet, eljárást a rendőrség nem indít az ügyben.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában