Helyi közélet

2014.10.02. 10:02

Interjú: Zsak

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a fiatal dj/producer Zsak volt, aki minden fontos információt elmesélt magáról és a StarWhores formációról a miskolci hallgatók számára.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a fiatal dj/producer Zsak volt, aki minden fontos információt elmesélt magáról és a StarWhores formációról a miskolci hallgatók számára.

Szabi: A StarWhores formáció oszlopos tagja vagy. Mióta léteztek, és hogyan jött az ötlet, hogy közösen dolgozz a srácokkal?

Zsak: Még 2010-ben készítettem egy dalt Tommyboy remixversenyére, - ez volt a “Paradise House”- amit Newik szettjeiben rendszeresen hallottam.

Aztán leveleztünk, találkoztunk és úgy gondoltuk lenne értelme a közös munkának.Több remixfelkérést kaptunk, bootlegeket gyártottunk, 2010 végén pedig meg is jelent az első közös remixünk. A következő év tavaszán jött az ötlet, hogy Ágnes Vanilla – Óh Szív Nyugodj c. dalára készíthetnénk egy feldolgozást. Ekkor ismerkedtem meg Magonyi Lacival, aki Newik mentora volt a Mixdown DJ suliban. Gyorsan kiderült, hogy többnyire azonosak a nézeteink, mind emberileg, mind zeneileg, így hát egészen egyszerű módon egy sör mellett formációba tömörültünk. Hála az égnek az évek során kicsit több lett ez, mint egy puszta formáció. Azóta olyan neves előadókkal dolgoztunk együtt, mint Radics Gigi, a Stereo Palma vagy említhetném Gary Caos-t is, több saját felvételünk is megjelent, valamint számos fellépést is megéltünk már együtt, többek között a legendás budapesti STUDIO-ban, vagy említhetnék számos nívós szórakozóhelyet kishazánkban.

Szabi: Zsak néven is szoktál zenét valamint remixet készíteni, mennyiben más eza vonal mint a StarWhores?

Zsak: 2012 elején volt egy olyan tervem, hogy Zsak néven készítek egy olyan szerzői albumot, amiben igazán "kiélhetem" magam. Ekkor készült többek közt az Apocalypto, az It’s Rainy Day, a Tell Me, vagy a REM c. dalom, ami mind-mind kicsit mélyebb hangzást képviselt. Készült még jó pár felvétel, ami mai napig nem került a nyilvánosság elé, mert vagy sosem készült el teljesen, vagy csak egyszerűen nem éreztem úgy, hogy megüti azt a szintet amit én szeretnék. Aztán ez az album azóta is várat magára különböző külső körülmények miatt, de még nem tettem le erről a tervemről. Közben jöttek a remixfelkérések a StarWhores számára is, olyan dalokból, amik megkövetelték a house-osabb vonalat. Illetve a StarWhores-ban hárman készítjük a dalokat, így egyértelmű, hogy mindenki hozzátesz egy kicsit a maga elképzeléséből. Így tehát szétvált a kettő.A StarWhores klubosabb dalokat készített, Zsak pedig megmaradt a maga vonalán. Az idő folyamán viszont az én zenei szemléletem is változott és ma már úgy érzem nem kell semmilyen kötöttségnek megfelelnem a stílusok terén. Egészen egyszerűen olyan dalokat csinálok, amihez éppen kedvem van, vagy egy remix esetében például amit megkövetel az adott dal. Jó példa erre a legutóbbi remix amiben szerepeltem, a We Gonna Feel It 2014-es verziója, ami egy kimondottan dinamikus house muzsika.

Szabi: Mikor várható friss megjelenés?

Zsak: Októberben az Ultra Star Records soron következő kiadványán jelenik meg egy régebbi dalom a Show Me The Way, aztán kb. egy hónap múlva érkezik a második NOEF dal szintén az Ultra Star gondozásában. Illetve több külföldi kiadás is előttünk áll még az ősz folyamán. Legfrissebb információim szerint a We Gonna Feel It remixünk a Tiger Records, a NOEF formációval alkotott Be There c. felvétel a Universal valamely sublabelénél lát majd napvilágot a közeljövőben.

Ha marad elegendő ihlet, még az idén szeretnék egy saját dalt is, de erről majd talán a legközelebbi alkalommal már több információt oszthatok meg.:)

Szabi: Nemrég debütált a StarWhores első hivatalos videóklipje a "Live Your Life". Mit kell tudnunk erről?

Zsak: Így van, szeptemberben készült el az első videónk, amit már nagyon régen szerettünk volna megvalósítani. Júniusban készült el a dal, és sokáig gondolkodtunk rajta, hogy mikor és hogyan tárjuk a nyilvánosság elé.Úgy éreztünk, hogy egy videoklippel együtt lehetne teljes egész ez a produkció. Mindenképpen valami könnyed, poénos, kicsit meghökkentő és egyben lendületes videót szerettünk volna, ami illik a zenéhez. Így jött a maci, és az üldözés ötlete, ami aztán már továbbgondolva adta a további poénokat és ötleteket. A videót Budapesten forgattuk le a ZigZag Pictures csapatának segítségével, amely nemrégiben debütált a Music Channel-en, a dal pedig szeptember 17-én jelent meg az Ultra Star Records-nál Magyarországon, illetve November 10-én fog további 8 országban és reméljük további szép sikereknek örvend majd a közeljövőben.

Szabi: Tervek?

Zsak: A következő nagyobb szabású terv a következő saját dal elkészítése videóklippel, a kiadónk, az Ultra Star Records népszerűsítése, fiatal tehetségek felkutatása és segítése mind itthon, mind külföldön. A StarWhores formáció erősítése is kiemelt cél nálam. Éppen most dolgozunk egy remixen, ami egy régebbi, mindenki számára ismert nagy sláger újragondolása.Érdemes lesz figyelni ránk.:) Ezen kívül hála Istennek sok produceri feladatom van, amiket a lehető legkomolyabb szinten próbálok ellátni és igyekszem a lehető legtöbbet kihozni magamból. Mindent egybevetve dolgozunk tovább, és próbálunk nemzetközi szintre fejlődni, ami talán a legfontosabb feladatunk.

Szabi: Köszönöm Viktor,és további sikereket!

Zsak: Köszönöm én is Szabi! :)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában