Helyi közélet

2014.10.10. 09:51

A következő uniós büdzséből épülhet

Miskolc - "Óriási változást hozott a Csillagpont a város és a megye szakellátó rendszerében."

Miskolc - "Óriási változást hozott a Csillagpont a város és a megye szakellátó rendszerében."A B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházba látogatott csütörtökön délután dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, aki a Csillagpont épületében kialakított Sürgősségi Betegellátó Osztályt, a Klinikai és Intervenciós Radiológiai Centrumot, az épület tetején kialakított helikopter leszállópályát és a Járó- és Fekvő Betegellátó Központ földszintjén kialakított képalkotó diagnosztikai egységet is megnézte a kórház vezetőinek vezetésével.

Mint azt korábban megírtuk, 2006-ban vetődött fel a kórház térségi progresszív centrummá alakításának ötlete, s 2009-ben írták alá a 11 milliárd 156 millió forintról szóló támogatási szerződést, amelynek 90 százaléka uniós forrásból származik. A Csillagpont Kórház első két ütemét idén áprilisban adták át, míg a harmadik ütem még hátra van. Abban a szülészet-nőgyógyászat és a koraszülött ellátás kapna helyet további 3300 négyzetméteren, legalább további 300 millió forintból.

- Természetesen a szakmai harmonizációnak a két kórház között meg kell történnie. Ennek a lezárása az elmúlt uniós ciklus fejlesztési pénzeinek a büdzséjéből történik - nyilatkozta az Észak-Magyarország kérdésére dr. Kriza Ákos polgármester. - Amikor megnyílik az új büdzsé - a 2014-2020-as - ennek a tervezése is megtörténik.

Felvetésünkre, hogy egy látogatás kapcsán mit lehet lemérni, a városvezető elmondta: óriási változást hozott a Csillagpont a város és a megye szakellátó rendszerében, ezért annak az eredményeit felmérni akkor érdemes, amikor azok az osztálycserék megtörténtek, amelyek a szakmai harmonizáció szempontjából elengedhetetlenek. Ekkor lehet azokat a következtetéseket is levonni, amiből a következő ütem építését meg kell majd tervezni.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában