Helyi közélet

2014.09.04. 09:30

Jegyzet: Alap

<em>Munkaalapú társadalom épül. Ezt hangoztatja a kormány minden fronton és ha lett volna is okom itt-ott tamáskodni ezen a bejelentésen, szeptember első napján végképp meggyőzettem, ez márpedig tényleg így van</em>. <strong>Bánhegyi Gábor jegyzete</strong>.

Munkaalapú társadalom épül. Ezt hangoztatja a kormány minden fronton és ha lett volna is okom itt-ott tamáskodni ezen a bejelentésen, szeptember első napján végképp meggyőzettem, ez márpedig tényleg így van. Bánhegyi Gábor jegyzete.Lányom hetedikes, fiam kilencedikes. Ez még önmagában nem ok arra, hogy belássam, itt tényleg a munkaalapú társadalom épül, de amikor megláttam az idei órarendjüket, elszállt minden halvány kétely. 12 éves lányomnak 32, 15 éves fiamnak 36 órája van egy héten. Átlagban ez 6,4 és 7,2. Van, amikor a mindennapos testnevelés miatt 9. órában is maradni kell a suliban, majd utána nyomás haza, hogy nekiálljanak házi feladatot csinálni és tanulni, tanulni, tanulni. Ha a megtanulandók mennyiségére tekintünk, napi átlagban 1-1,5 órát kell még tanulással foglalkozni. Egy kis matek és máris kiderül, egy 12 éves diák közel napi nyolc órát foglalkozik tanulással, egy 15 éves pedig már túlórázik is.

Meséljük, nem hiszik, nekünk annak idején ég középiskolában is legfeljebb hat óránk volt, ha mégis becsúszott egy hetedik, azt borzalmas kitolásnak éreztük. Legyintenek, ti nem is építettétek a munkaalapú társadalmat. Ettől én még nem vagyok benne teljesen biztos, hogy azt így is kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában