Helyi közélet

2014.09.22. 08:12

A hercegnő is viseli

Miskolc - Mindössze 5 perc alatt elkészíthető a gumikarikákból összeállítható karperec. Fruzsi már negyvennél jár.

Miskolc - Mindössze 5 perc alatt elkészíthető a gumikarikákból összeállítható karperec. Fruzsi már negyvennél jár.Gondolta volna, hogy Katalin hercegné is hordja azt az öt perc alatt elkészíthető, alig félezer forintos karkötőt, amit bárki elkészíthet. A "loom band" elnevezésű, gumikarikákból összeállítható karperec a gyerekek körében hónapok óta rendkívül népszerű. A szettel több helyen találkozhatunk és sok helyen megvásárolhatjuk. Az ajánlott csomagban általában több, mint 600 db színes szilikon gumi található, amit többféle hurkolási technikával lehet karkötőkké alakítani. A gumikat egy szövőtáblára kell kifeszíteni, és megfelelő hurkolásokkal egy stabil, fonott karkötőt kapunk, amiket S-alakú karkötő kapcsokkal lehet összekötni.

A barátnői mutatták meg

A miskolci Peitl Fruzsina a Szabó Lőrinc Általános Iskola ötödikese novemberben lesz 11 éves. A kis hölgy hónapok óta készít szilikon gumiból karkötőt, ceruzára "védőfejet", vagy akár telefontokot is.

- A barátnőim mutatták meg nekem a karkötőgyártást, ami azonnal megtetszett - árulta el. - Ezek nem befőttes gumik, hiába látszik talán annak első ránézésre, hanem erősebbek annál. Nehezen szakadnak el és rendkívül nyúlékonyak.

Fruzsi úgy emlékezett, hogy a kosárcsapatával mentek meccsre és a buszon mutatták meg neki a többiek a karkötőkészítés csínját-bínját. Elmondta lapunknak azt is, hogy a megvásárolható szettekben variálni lehet a mintákat, tulajdonképpen a végtelenségig. Gyorsan összeszámolta: eddig több, mint 40 darabot készített. Van kedvence is, egy kék, amit otthon őriz. És, hogy mennyi idő egy karkötő elkészítése? 4-5 perc! Eddig leginkább a barátai, a család, és természrtesen a kosárcsapat tagjai kaptak Fruzsi karkötőiből.

Fruzsi persze nem karkötőkészítéssel tölti ki szabadidejét. Régen szertornázott, még oviban kezdte, ám a tornát most szünetelteti.

- Imádok rajzolni, de a kosárlabda mellett focizni is nagyon szeretek - mondta felvetésünkre. - A kedvenc tantárgyaim az iskolában a német, a matek és persze a testnevelés.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy a karkötő ötlete állítólag egy kétgyermekes amerikai családapától származik, aki azóta több mint négymillió darabot adott el belőle világszerte.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában