Helyi közélet

2014.08.31. 18:52

Shinto Dojo megnyitó ünnepség Miskolcon

Miskolc - A megye legeredményesebb karate klubja a Justitia Fuji-Yama Sportegyesület megnyitja második edzőtermét. A Toldi utcán található termet az egyesület kinőtte, a karatét gyakorlók létszáma és a széles érdeklődés a harcművészetek iránt szükségessé tette új helyszín kialakítását. Így szeptembertől Miskolcon már két helyszínen is folyik a karate oktatása az egyesület színeiben.

Miskolc - A megye legeredményesebb karate klubja a Justitia Fuji-Yama Sportegyesület megnyitja második edzőtermét. A Toldi utcán található termet az egyesület kinőtte, a karatét gyakorlók létszáma és a széles érdeklődés a harcművészetek iránt szükségessé tette új helyszín kialakítását. Így szeptembertől Miskolcon már két helyszínen is folyik a karate oktatása az egyesület színeiben.

Az új edzőterem a Győri kapu 24/B. szám alatt nyílik (régi Medicor épület), ahol munkanapokon délutáni nyitva tartással napi több edzéslehetőséggel várja a klub a régi tanulóit és a karatéval megismerkedni vágyókat. Az új terem vezető edzője Vincze Angéla 4.danos karate mester, aki 20 éve foglalkozik gyermekek oktatásával. Élethivatásának tekinti az egészséges életre nevelést a boldog életminőség kialakítása érdekében. Ennek szellemében az új terem több lesz, mint egy hely ahol sportolni lehet. Japán gyógyítás, masszázs, életmód tanácsadás, és sok-sok családépítő közös hétvégi program várja a klub tagjait.

Óvodás csoportban külön foglalkozás van a 4-7 éves korú gyermekekkel, ahol játékos elemekkel tarkítva tanulhatnak a gyerekek karate mozdulatokon keresztül mozgáskoordinációt, figyelmük fejlesztésével készülhetnek fel az iskolás évekre.

A kezdő csoportba 8 év feletti gyermekeket, középiskolásokat és felnőtteket egyaránt vár a klub. Kiemelt lehetőséget biztosítva a gyermeküket edzésre hordó szülőknek is az edzésmunkába kapcsolódásra. Jó alkalom ez arra, hogy a felnőtt korosztály is időt fordítson egészsége megőrzésére, és lehetőséget találjon gyermekével történő tartalmas közös időtöltésre, ami új minőséget képviselhet a gyermek-szülő kapcsolatban is az együtt megélt élmények által.

A már évek óta szorgalmasan gyakorlatozó karatékák pedig tovább fejleszthetik jellemüket és testi adottságaikat a haladó edzéseken. Gyakorolhatják a védekezés-támadás művészetét egyéni formagyakorlatokban vagy páros küzdelmeken keresztül, és aki vágyat érez magában, versenykörülmények között is felmérheti tudását.

Az elmúlt évtizedek jó példája megerősíti, hogy a karate gyakorlása nem szül agresszivitást, sőt ellenkezőleg. A karatét gyakorló tanulók az edzéseken vezetik le felesleges energiáikat, önfegyelmet, tiszteletet tanulnak, összességében egy erőszakmentes boldog társadalom alapjait képezik. Ezen túl a karatékák építő közösségben, baráti társaságban mozgással töltik szabadidejüket, ami a mai elektromos sokktól szenvedő fogyasztói társadalmunkban már önmagában előny a tévé és internet előtt tespedő, vagy a tudatmódosító szerekhez menekülő fiatalsággal szemben.

A karate azonban nem csak a gyermekeket, fiatalokat szólítja meg, hanem a felnőtt korosztályt is. Lévén, nem verseny centrikus, hanem inkább egészségmegőrző, tömegsport jellegű és önvédelmet oktató mozgásformáról van szó, megtalálja a helyét minden korosztály a teremben. A felnőtt korosztály a mozgásművészeten túl a harcművészetek filozófiai hátterét is jobban magáévá tudja tenni, ami értéket hordoz a keresztény világunkban is. A mai társadalomban, ahol egyre nagyobb hangsúlyt kap a tudatos életmód és az egészséges életvezetés, minden felnőtt ember felelőssége, hogy tegyen megfelelő lépéseket saját boldogsága érdekében.

A Justitia Fuji-Yama Sportegyesület ehhez nyújt mindenkinek segítséget. Mindkét teremben szeptembertől új kezdő csoportok indulnak, ahová szeretettel várjuk az érdeklődőket.

A Toldi utcai teremben Pálinkás András 3.danos mester vezetésével kedden és csütörtökön 18.00 órai kezdéssel indul kezdő csoport. A Győri kapui teremben Vincze Angéla 4.danos mester vezetésével kedden és pénteken 16.30-17.30 között kezdő csoportnak, hétfőn és csütörtökön 16.30-17.30 között ovis csoportnak indul edzés.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk! MOZOGJUNK EGYÜTT!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában