Helyi közélet

2014.08.31. 21:33

Dugó-veszély: keljen korán!

Miskolc - A rendőrség is számít a hétfő reggeli csúcsforgalomra, és a járművezetők segítéségét kéri.

Miskolc - A rendőrség is számít a hétfő reggeli csúcsforgalomra, és a járművezetők segítéségét kéri.

Időben induljanak útnak, legyenek egymással előzékenyek és segítőkészek! – ezt kérte Pitkó László alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője azoktól a járművezetőktől (is), akik hétfőn reggel Miskolcon autóznak.

Mivel Miskolcon az M30-as csomópontjánál az útépítési munkálatok miatt egy normál hétköznapon is komoly közlekedési dugók alakulnak ki, előreláthatóan hétfőn, a tanévkezdés miatt megnövekedett forgalom okán még inkább számítani lehet a forgalom torlódására. Arra voltunk kíváncsiak, hogyan igyekszik a helyzeten enyhíteni a rendőrség?

Ha kell, beavatkoznak

Pitkó László érdeklődésünkre elmondta, hogy a hármas főút miskolci bevezető szakaszán a felsőzsolcai körforgalomtól a Búza térig, az Ady-híd és a Petőfi tér környékén is számítanak torlódásokra. A frekventáltabb helyeken megfelelő rendőri erők állnak majd készenlétben, hogy szükség esetén beavatkozzanak, és irányítsák a forgalmat. Rend­őrök lesznek az iskolák környékén, ők biztosítják majd a gyalogátkelőhelyeket is. „Sikerült elérnünk, hogy Miskolcon a közlekedési lámpák szerelését csúsztassák el”, tette hozzá Pitkó László, akitől úgy tudjuk, hétfőn éppen a Búza téri lámpákat reparálták volna, de azt – éppen azért, mert ez közlekedési dugóval fenyegetett – elhalasztották. Ugyanilyen megfontolásból az útjavításokat is átidőzítették. A Zsolcai körforgalomtól a Búza térig ennek ellenére feltorlódhat a forgalom. Az előző évek tapasztalatai szerint a dugót gyakran azok az autósok okozzák, akik – amint zöldet kapnak – akkor is belemennek egy kereszteződésbe, ha látják előre, miként jönnek ki onnan, és így a keresztirányú forgalom gyakran miattuk akad el.

ÉM-SZP


Miskolc - Mármint a rendőrök a forgalom irányításába – ha hétfőn torlódás lesz, beavatkoznak. tovább »

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában