Helyi közélet

2014.07.06. 11:11

Közlemény - Civilek is támogatják a Jobbik ingyenes gettófelszámolását

Miskolc - Miskolcon az ingyenes gettófelszámolás közügy, amit minden miskolcinak pártállástól függetlenül támogatnia kell, hangozott el vasárnap a Jobbik és a helyi civilek közös sajtótájékoztatóján.

Miskolc - Miskolcon az ingyenes gettófelszámolás közügy, amit minden miskolcinak pártállástól függetlenül támogatnia kell, hangozott el vasárnap a Jobbik és a helyi civilek közös sajtótájékoztatóján.

Jakab Péter jobbikos polgármesterjelölt örömének adott hangot, hogy a civil társadalom is támogatja az ingyenes gettófelszámolást, felismerve: a Jobbik az egyetlen párt, amely képes megfelelni a lakosság azon jogos elvárásának, hogy a nyomortelepek ingyen és törvényesen kerüljenek felszámolásra. A Fidesz azáltal, hogy kétmillió forinttal jutalmazza a rendbontókat, egyszerre alázza meg a tisztességes miskolciakat, és áll ki a törvénytelen állapotok mellett - mondta a politikus.

Szemes István, a Települések Megmaradásáért Egyesület elnöke úgy fogalmazott, Miskolc valamennyi lakójának alapvető érdeke, hogy a törvény mindenkire egyformán vonatkozzon. Elfogadhatatlannak nevezte, hogy, amíg egy átlag miskolcitól elvárják, hogy fizesse a rezsit, vagy hogy kösse meg a szemételszállítási szerződést, addig másoknak ez nem kötelező, sőt még jutalmat is kapnak az önkormányzattól. A gettókat az elmúlt évek felelőtlen városvezetői hozták létre, ezért döntött úgy a civil szervezet, csatlakozik a Jobbik aláírásgyűjtési akciójához, így gyakorolva nyomást az önkormányzatra, hogy vessen véget a kettős mércének.

A sajtótájékoztatón részt vett Dr. Tardi Béla, az Érpataki Modell jogsegélyszolgálatának vezetője is, aki elmondta, a Jobbik által javasolt recept Érpatakon tökéletesen működik. Sajnálatosnak nevezte, hogy Miskolc jelenlegi vezetésének Érpatakról az jut eszébe, hogyan öltözködik a helyi polgármester, és nem az, hogy Érpatak az egyedüli település, ahol pénz nélkül szüntették meg a gettót: a helyi cigánysoron korábban véres bűncselekményeket követtek el nap mint nap, ma termelnek az emberek. Mindezt úgy érték el, hogy a törvényt bevitték a gettóba, ennek hatására pedig az ott élők megértették, hogy nekik is jobb igényesen élni, mint igénytelenül.

- Jakab Péter, Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában