Helyi közélet

2014.07.03. 13:48

Kiszúrtak a bölcsisekkel

Miskolc - Az avasi gyerekek a Győri kapuba járnak bölcsődébe. A szülők háborognak.

Miskolc - Az avasi gyerekek a Győri kapuba járnak bölcsődébe. A szülők háborognak.

„Felháborítónak tartom, amit a 1,5-3 éves gyerekeknek kell elviselniük felelőtlen döntéshozó emberek miatt. Uniós pályázaton nyert pénzből felújítják a miskolci bölcsiket. Ez nagyon jó, korszerűbbek, modernek, kiváló udvart és játszóteret biztosítanak a kisgyerekeknek. Az elhelyezéssel viszont már gondok vannak. Az Avason élő szülőknak a Győri kapui Bokréta utcai bölcsődébe kell vinniük a gyerekeket. Semmilyen rugalmasság, problémamegoldást nem találtunk hosszas vita után sem. Sajnos most reggel öt órakor kell kelteni a gyereket, buszozni, villamosozni, délután rohanni és ugyanúgy haza. Nem hiszem, hogy erre van szüksége egy fejlődésben lévő gyereknek!” – írta szerkesztőségünknek egy felhábordott édesapa.

Káosz az életük

Kiderült, problémájával nincs egyedül. Az egyik édesanya, Erika, aki kérte, teljes nevét ne írjuk meg, arról számolt be, hogy néhány napja kész káosz az életük. Két hete bezárták a Hajós utcai óvodát, így a nagyobb fia most a Leszih utcára jár óvodába. Ez még nem jelent óriási problémát, mert a másik óvoda sincs tőlük messze. A héten azonban bezárták a Hajós utcai bölcsődét is, szintén felújítás miatt.

– Még a múlt héten arról volt szó, hogy a kicsik majd a Szilvás utcai bölcsibe mennek, ami szintén az Avason van, de aztán kiderült, hogy ez az intézmény nem tudja fogadni a gyerekeket, mert az itt zajló felújítással még nem készültek el egészen. Így most a Győri kapuba kell vinnünk a fiunkat. Eddig 200 méterre volt a lakásunktól a bölcsőde, most 6 kilométerre – sorolja az édesanya.

Képtelenségnek tartja azt az ötletet is, amit a szülőknek felajánlottak.

– Azt mondták, egy busz majd elszállítja a gyerekeket az Avasról a Győri kapui bölcsődébe. De ki engedné el a 2 éves gyerekét a busszal? Én biztos, hogy nem. Ráadásul délután háromnegyed 4-re kellene érte menni az Avasra. Aki dolgozik, ezt nem tudja megtenni.

Most sok plusz időbe és sok plusz buszjegybe kerül a családnak, hogy kisfiuk mindennap eljusson a bölcsődébe.

Részletek a csütörtöki Észak-Magyarországban.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában