Helyi közélet

2014.06.21. 13:14

Megölte idős munkaadóját, majd elmenekült

Felsőregmec, Miskolc - Nyíregyházáról, rokonoktól került elő az idős felsőregmeci asszony gyilkosa.

Felsőregmec, Miskolc - Nyíregyházáról, rokonoktól került elő az idős felsőregmeci asszony gyilkosa.

Vádemelési javaslattal zárta le a felsőregmeci emberölés elkövetője ellen indított nyomozást pénteken a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság – közölte a hatóság sajtóirodája. A vádlott tavaly év végén egy idős nőt gyilkolt meg otthonában, majd elmenekült – azonban nem jutott messzire, a rendőrség 24 órán belül elfogta a Nyíregyházán, rokonoknál bujkáló férfit.

A 68 éves asszony holttestét felsőregmeci otthonában múlt év október 28-án délután egy tévészerelő, és az asszony szomszédja találta meg. A tévészerelő előre megbeszélt időpontban kereste az asszonyt – aki arra kérte, állítsa be készülékét, hogy a helyi tévéadást is fogni tudja –, azonban a férfi hiába kiabált, dudált, senki sem jött ki a házból. A szerelő szólt a szomszédnak, és együtt másztak át a kapun.

Az asszonyt információink szerint brutálisan bántalmazta támadója, aki egy fakanállal erőszakot is tett rajta. Az asszony végül belehalt az embertelen bánásmódba, támadója pedig egy karikagyűrűvel és néhány aprósággal távozott a tetthelyről.

Pulóver az árnyékszékben

Már a forrónyomos intézkedések során képbe került egy 35 éves helybeli férfi, aki délelőtt az udvaron alkalmi munkát végzett az idős asszonynál, amit az ki is fizetett neki. A férfi azonban úgy gondolta, több pénzt is remélhet, ezért délután visszatért.

Otthon elajándékozott néhány csecsebecsét, aztán menekülőre fogta a dolgot. Eközben megszabadult csíkos, kötött pulóverétől, amit délelőtt viselt. Bár egy udvari illemhelybe dobta a korántsem divatos ruhadarabot, a rendőrök megtalálták, mint ahogy őt is. Bár a férfi Nyíregyházára, rokonokhoz menekült a bűncselekmény elkövetése után, alig egy nap leforgása alatt már a Borsod megyei zsaruknak magyarázkodhatott – végül beismerő vallomást tett. A főkapitányság a férfit a nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárásban bűnügyi őrizetbe vette, és előterjesztést tett előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására, amit a bíróság elrendelt.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában