Helyi közélet

2014.05.29. 15:28

Közlemény - Jobbik: A Fidesz Miskolcon sem érdekelt az elszámoltatásban

Miskolc - Az országgyűlés bizottságában a Fidesz-MSZP nagykoalíciós egyetértésben szavazta le a mentelmi jog megszüntetésére és a képviselők vagyonosodási vizsgálatának kötelezővé tételére vonatkozó jobbikos javaslatot, így a politikusok által elkövetett visszaélések még inkább rejtve maradhatnak a választók előtt.

Miskolc - Az országgyűlés bizottságában a Fidesz-MSZP nagykoalíciós egyetértésben szavazta le a mentelmi jog megszüntetésére és a képviselők vagyonosodási vizsgálatának kötelezővé tételére vonatkozó jobbikos javaslatot, így a politikusok által elkövetett visszaélések még inkább rejtve maradhatnak a választók előtt.Az erről tartott sajtótájékoztatón Badány Lajos a Jobbik miskolci elnöke elmondta, sem a Fidesz, sem az MSZP nem érdekelt a politikusbűnözés felszámolásában valószínűleg azért, mert mindketten érintettek benne, így közösen szabotálják el az elszámoltatást. Emlékeztetett arra is, Miskolcon Kriza Ákos nem volt képes az általa benyújtott 74 feljelentésből egyet sem végigvinni, s a 9 éve húzódó fészekrakó problémával kapcsolatban sem vetődött fel helyi politikusok felelőssége. A város irányítása alatt levő Miskolc Holdig tagvállalatai a mai napig némán asszisztálva nézik, hogy egyes fészekrakó és mélyigénytelen családok 3 milliós távhő tartozásokat halmozzanak fel, az elmúlt években nem tettek jogi lépéseket az adósság behajtása, és a renitensek eltávolítása érdekében. Hozzátette, amennyiben jogi akadályai lettek volna ennek, úgy azt a kétharmad könnyen elháríthatta volna már 2010-ben is, és most is csak a Jobbik avasi győzelmét követően találat hirtelen jogi megoldást. Ezzel együtt a probléma megoldását ismét az adófizetők pénztárcájából fogják finanszírozni, miközben a politika mossa kezeit.

Az ún. telepprogram esetében pedig a bérleti szerződések azonnali felmondása helyett újabb 2 millióval tervezik megjutalmazni a közvagyont tönkretevő, társadalomellenes életvitelt folytató személyeket. Ez a hozzáállás híven tükrözi az elmúlt 20 év Fidesz-MSZP kormányzási gyakorlatát, amely rendszerré tette, hogy a politikusok által elkövetett bűnöket, mulasztásokat a társadalom tisztességesen dolgozó tagjaival fizettetik meg. A Jobbik a törvénytisztelő többség nevében elvárja, hogy a politikusok ne bújjanak mentelmi joguk mögé, ne térjenek ki a vagyonosodási vizsgálat elől, és felelősséggel vállalják tetteikért a következményeket.

- Jakab Péter, Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában