Helyi közélet

2014.05.17. 10:17

GKS&SKS&DVTK - Lengyel-magyar két jó barát!

Miskolc - Remek hétvégét töltöttek Magyarországon a diósgyőri szurkolók lengyel barátai, akik a Ferencváros elleni rangadón is együtt szurkoltak a DVTK fanatikusaival. Íme a beszámoló!

Miskolc - Remek hétvégét töltöttek Magyarországon a diósgyőri szurkolók lengyel barátai, akik a Ferencváros elleni rangadón is együtt szurkoltak a DVTK fanatikusaival. Íme a beszámoló!"Ígéretünkhöz híven beszámolunk Nektek a lengyel testvéreinkkel töltött hétvégéről. Kezdenénk onnan, hogy terveink szerint 12 órától indultak volna a közös programok, ami stadionlátogatást, kisvonatozást Lillafüredre, ott a vízesés és a függőkert megtekintését, közös ebédet foglalt volna magában. Viszont másként alakult, lengyel barátaink közül sokan nem tudtak szabadságot kivenni a pénteki napra, így csütörtökön jelezték, hogy sajnos csak az esti órákban érnek majd Miskolcra! Ettől függetlenül a pénteki napot lázas készülődéssel töltöttük és időközben besegítettünk a Stadionnál a szombati koreográfia készítésében.

19 órakor találkoztunk a belvárosi Viking sörözőnél, majd 20-25-en elindultunk, hogy feldíszítsük a Kis-Avason található Hill szórakozóhelyet. Megérkezéskor, aki még nem volt a Hill-ben nagy meglepetéssel fogadta, hogy nem egy átlagos szórakozóhelyen lesz az esti buli! Egy hangulatos, végtelen és szerteágazó folyosókkal tarkított pinceklub, amely páratlan Miskolcon. Azért esett rá a választás, mert a történelmi Kis-Avason található, a Belvároshoz közel és a szállás is közvetlenül a szomszédságában található. Ezután, hogy még fokozzuk a hely varázsát a nagyteremben elhelyeztük a drapikat: Bajtársak, Sturm Und Drang, Barcikai Brigád, Commandos, Egység, Red Company, valamint a magyar és a lengyel nemzeti lobogóinkat. Hamarosan beindítottuk az erre az alkalomra összeválogatott zenéinket, ami főleg magyar és lengyel nemzeti zenékből állt. Ezután elkezdődött a sörözgetés és a lázas várakozás. Előkerültek a pálinkás poharak is, és már csak arra vártunk hogy lengyel testvéreinktől érkezzen az üzenet, hogy átlépték a határt. Eközben a lányok serényen gyártották a szombati utazásra a szendvicseket.

Ahogy telt az idő egyre többen lettünk és egyre jobb lett a hangulat. Felcsendültek a az ismert diósgyőri nóták, lent a pincében és az utcán egyaránt. Majd ezután jött az est egyik fénypontja, mikor megérkezett körünkbe Juro. Sajnos nem tudott éjféltől tovább maradni,de mondta ha már itt van, akkor csinál nekünk egy kis Hooligan Rap estét! Még nagyobb durranás lett volna, ha lengyel testvéreink is jelen vannak, de így is nagyot szólt és kellő hangulatba hozta a várakozó tömeget. Majd jött az üzenet, hogy a várva várt vendégeink átlépték a határt és kb. 1 óra múlva már együtt emelhetjük poharainkat! Eközben egyre inkább fogytak a sörök, ürültek a pálinkás poharak és kezdett beindulni a buli! Közben megérkezett az amigélekén brigád, akik egy lengyel-magyar barátságos matricával feldíszített pálinkás kosárral leptek meg minket és lengyel testvéreinket! Majd jött a telefon hogy 5 perc és itt vannak az autók! Mindenki lázas készülődésbe kezdett tüzekkel, strobikkal és hangránátokkal készenlétben a fogadtatásukra! A Hill előtt vártuk őket és akkor megérkezett az első csapat, 5 autó, 24 testvérünkkel Sandomierzből. Durrantak a petárdák, égtek a tüzek és hangos köszöntéssel, közös énekléssel, testvéri, baráti öleléssel köszöntöttük egymást. Felejthetetlen élmény volt! Az üdvözlő ital elfogyasztása után kezdődött a várva várt közös party! Fergeteges hangulat alakult ki a pincében és az utcán egyaránt.

A hajnali órákban elkezdtünk a szállás felé szállingózni kisebb-nagyobb csoportokban, mivel reggel 7 órakor már készülődni kellett, hiszen 9.35-kor indult a vonatunk. Ekkor arra lettünk figyelmesek, hogy megérkezett a második csapat, 3 autóval, 15 barátunk Belchatówból! Sajnos nekik már pihenésre nem volt idejük, így egy gyors zuhany, reggeli és már kint is álltunk a panzió előtt kb. 50-en indulásra készen. Ezt követően a villanyrendőr felé vettük az irányt ezen a szép napos reggelen. A villanyrendőrnél megérkezett a jó öreg bécsi villamos és elindultunk közösen a Tiszai Pályaudvar felé. A Tiszaira érve a mieink hangos üdvrivalgással fogadták vendégeinket a végállomáson található kocsmákból. Ők pedig az ablakokban lógva énekelték közös nótáinkat. Egy gyors sör, egy fél vodka és már indultunk is a peronra, mert a vonatunk már indulásra készen várt minket. Pest felé egész úton óriási volt a hangulat a közös vagonokban, majd Pestre érvén már barátaink is egyre tüzesebb hangulatba kerültek!

A Keleti Pályaudvarra megérkezvén vonatunk piros-fehér gomolygó füstbe burkolózva gurult be a peronra. Itt még 9 belchatówi barátunk csatlakozott a vonatos brigádhoz. Leszállás, majd vonulás a Puskás Stadion felé gyalogosan. Két útba eső vendéglátó egységből próbáltak minket inzultálni a zöldek, de nem tudtunk a közelükbe férkőzni. A Puskásba sokan megjegyezték a Stadion nagyságát valamint szóba került a magyar rendőrök toleránsabb viselkedése a náluk megszokottnál. A meccset velünk együtt becsülettel végigszurkolták és a sajnálatos vereség ellenére is szemmel láthatóan jól érezték magukat. A sandomierzi különítmény két nagyzászlóval, a belchatówiak egy kiszászlóval jelezték jelenlétüket. A meccs végeztével a szokásos módon és körülmények között vissza a Keletibe. A Keletiben 30-40-perces várakozás a vonatunk indulásáig, ami időt szó szerint elütöttük. :) Majd a szokásos út Miskolcig, amit már sokan kimerülve, alvással töltöttek.

Miután megérkeztünk a Tiszaira és miután összegyűlt mindenki, ismét villamosra szálltunk a miskolci Készenléti Rendőrség kíséretében. A városban nagy látványosságot keltett, hogy a villamos egyik felében mi, a másik felében a rendőrök utaztak. A villanyrendőrhöz érve énekléssel és rendőri kísérettel a Kis-Avas felé vettük az irányt. Indulás előtt még egy közös pizzázás és sörözés a Sportcsarnok előtt, majd közös fotók és kezdetét vette a búcsúzkodás. Hangos éneklés és baráti ölelések közepette búcsúztattuk el barátainkat. Először a sandomierzi, majd a belchatówi különítmény kelt útra.

Egy érdekes történet fűződik ehhez: egy belchatówi srác, aki Pestre érkezett, hazatért velünk Miskolcra, viszont nem volt több hely a kocsikban. Nagy meglepetésünkre kinyitották neki a csomagtartót, ő meg mintha a világ legtermészetesebb dolga lett volna beugrott oda, majd kopogással jelezte, hogy minden rendben. A kintiek pedig mondták, hogy semmi gond, alszik Belchatówig. :)

Remek hétvégét töltöttünk ismét együtt és reméljük még sok ilyenben lesz részünk! Ismét tettünk egy lépést, hogy erősítsük a nemzeteink közötti évezredes és klubjaink közötti nem ilyen régi, de egyre erősebb kapcsolatot! Szeretnénk megköszönni lengyel testvéreinknek, hogy elfogadták a meghívásunkat és támogatták szeretett klubunkat ezen a rangadón!

GKS&SKS&DVTK, Lengyel-Magyar két jó barát!"


15.05.2014 | "Segítségetekkel sikerült összehoznunk egy olyan hétvégét, amire minden diósgyőri büszke lehet és amely tovább erősítette a három klub és a két nemzet közötti barátságot!" - olvasható a szervezett diósgyőri szurkolói csoportok közleményében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában