Helyi közélet

2014.05.27. 12:19

Diósgyőri Stadion: van már menete

Miskolc - Százötven millió forintot ad(na) az önkormányzat a diósgyőri klubnak.

Miskolc - Százötven millió forintot ad(na) az önkormányzat a diósgyőri klubnak.DVTK after party néven hirdetett városi ünnepet a miskolci önkormányzat hétfő estére, Miskolcon, a Városház térre, hogy a diósgyőri labdarúgócsapatot itthon is köszönteni lehessen. A program hat órakor kezdődött, koncertekkel a színpadon. Először a Miskolci Illés Emlékzenekar játszott, de nem tudtak teljes programot nyomni, mert az eső közbeszólt, és szétzavarta a gyülekező drukkereket. A kényszerszünet után visszatértek a zenészek, akiket hét óra után nem sokkal a Reflex együttes váltott. A villámlós, esőbe húzó barátságtalan idő csak pár száz szurkolót „marasztalt” a téren. Ők a fő programot, a DVTK csapatának érkeztét várták, amelynek a tervek szerint a kupadöntő emlékezetes pillanatainak kivetítőn történt felelevenítése után kellett volna megérkezniük, nyolc óra után nyitott buszon.

Emlékplakett

Ezt egy kicsit keresztül húzva hamarabb jöttek meg, és zuhogó eső miatt mellőzték a nyitott társas gépjármű használatát. A csapat tagjait a Városház-téren konfetti eső (is) fogadta, majd a játékosokat, valamint a stáb tagjait egyesével szólították az emelvényre. Őket Miskolc polgármestere, dr. Kriza Ákos köszöntötte, majd emlékplaketteket adott át a DVTK tagjainak. A város vezetése ezzel az ajándékkal ismerte el a város az idei szezonban elért eredményeit, a Ligakupa megnyerését, a Magyar Kupa-ezüstöt, illetve, hogy az élvonalbeli bajnokságban a 6. helytől lejjebb már nem végezhetnek. A polgármester bejelentette, hogy a múlt héten sikerült megállapodnia a Diósgyőri stadion építésének menetéről a stadionépítési kormánybiztosnak, a városvezetésnek és a klub irányítóinak, így a jövő héten ismertetni tudják a részletes ütemtervet. Dr. Kriza Ákos ezen túlmenően azt is közölte: javasolni fogja a miskolci városi közgyűlésnek, hogy pluszban 150 millió forinttal támogassák a labdarúgó klubot – a várható nemzetközi kupaszerepléssel összefüggésben.

Nem sokkal később Sivic Tomislav nyilatkozott a pódiumon, a Magyar Labdarúgó Szövetségről csak szépeket mondott, és megköszönte a jelenlévő több száz szurkolónak az egész éves támogatást, a szurkolást. És bár beszédében a csapat, és szélesebb értelemben a játékosokat kiszolgáló személyzet, illetve az egész diósgyőri szurkolótábor érdemének nevezte az idei eredményeket, rövid monológja végén a vastaps közepette az ő nevét skandálták a piros-fehérbe öltözött drukkerek.

A döntő pillanatai

Az ünnepi hangulathoz méltóan volt a színpadon is konfetti, előkerültek a pezsgők, volt koccintás, óriás, 150 kilós DVTK torta, amelyet Elek Ákos, mint csapatkapitány kezdett el felszelni. Ebből jutott a szurkolóknak is, miközben az MK-döntő emlékezetes pillanatai villantak fel a kivetítőn. Aztán jött a Bíborszél, a zenekar eljátszotta a Miskolc dalt („Amit itt kaptál, mindig benned él”), majd a Városház téren felállított színpadról a polgármester a játékosokat a szemközti Városházára invitálta meg, ahol VIP fogadást adott a részükre.

ÉM-BCS


Vezetők és támogatók

A fogadáson, a csapat tagjai mellett városházi vezetők, illetve a klub egyik támogatójának képviselője is megjelent. A Diósgyőrt, legmagasabb szintű vezetőként Szabó Tamás, a csapatot működtető gazdasági társaság ügyvezetője képviselte. Ennek az eseménynek a színvonala nagyságrendekkel múlta felül a három évvel ezelőttit, az NB II-es bajnokavatón látottakat, amelyen – akkor – Leisztinger Tamás, a klub háttértulajdonosa is közösen ünnepelt a Városházán.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában