Helyi közélet

2014.05.21. 17:40

Ahol hűtőgépet kutatnak

Miskolc - Megújította stratégiai együttműködését a Miskolci Egyetem és az Electrolux Lehel Kft.

Miskolc - Megújította stratégiai együttműködését a Miskolci Egyetem és az Electrolux Lehel Kft.Az Electrolux Lehel Hűtőgépgyár Kft. több mint 560 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. Ezen beruházás keretében új hűtőgépek, fagyasztóládák és porszívó termékek fejlesztésének ipari kutatása, a prototípusok előállítása, azok tesztelése, a technikai eszközpark fejlesztése, a fehéráruk területén a hűtőkör és vezérlés optimalizálásának kutatása és mérési rendszerek fejlesztése valósulhat meg. A projektbe az Electrolux egy régi partnerét, a Miskolci Egyetemet is bevonta.

A korábbi együttműködés egyik eredménye az a hőtechnikai labor - klímakamra -, amely az Energetikai és Vegyipari Gépészeti Intézetének Áramlás- és Hőtechnikai Intézeti Tanszéken épült tavaly, és amelyet szerdán avattak fel. Mint megtudtuk: ez a hűtőgép kutatás-fejlesztést, illetve a környezetbarát, energiahatékony háztartási gépek fejlesztését segítheti.

Részletek a pénteki Észak-Magyarországban.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában