Helyi közélet

2014.03.25. 07:52

Választás 2014 - Mesterházy: fontos a miniszterelnök-jelölti vita

Miskolc, 2014. március 24., hétfő (MTI) - A miniszterelnök-jelölti vita fontosságáról, a rezsicsökkentés igazságtalanságáról és a Fidesz beváltatlan 2010-es választási ígéreteiről beszélt egyebek mellett Mesterházy Attila hétfő esti miskolci választási fórumán.

Miskolc, 2014. március 24., hétfő (MTI) - A miniszterelnök-jelölti vita fontosságáról, a rezsicsökkentés igazságtalanságáról és a Fidesz beváltatlan 2010-es választási ígéreteiről beszélt egyebek mellett Mesterházy Attila hétfő esti miskolci választási fórumán.Az MSZP elnöke, "a kormányváltó erők" miniszterelnök-jelöltje a városi sportcsarnokban, több mint kétezer ember előtt úgy fogalmazott: Orbán Viktort egy miniszterelnök-jelölti vitán szembesítené azzal, hogy amit ígért 2010-ben, abból semmi sem valósult meg.

Éppen azért kellene egy ilyen vita, mert az a Magyarország, amelyről beszél, "nem létezik, a valódi sajtót pedig nem engedik hozzá (...), hát akkor kellene, hogy találkozzon egy olyan politikussal, aki végre szembesíti őt azzal, hogy Viktor, hazudsz" - mondta Mesterházy Attila, aki felidézte Orbán Viktor egy 1998-ben adott interjújában elmondottakat. Ebben a Fidesz elnöke azt mondta: "soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti, hogy rajta kívül nincs más alternatíva, aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar".

"Mi is így gondoljuk", aki nem akar vitatkozni, aki kijelenti magáról, hogy neki nincs alternatívája, "az királynak képzeli magát, nem miniszterelnöknek" - hangoztatta az ellenzéki politikus.

Szólt arról is, hogy lenne mivel szembesíteni Orbán Viktort mind Miskolcon, mind Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, mind pedig az országban: azokkal az ígéreteivel, amiket 2010-ben tett.

Az ígéretekkel ellentétben nem indult újra a diósgyőri kohászat, nem jelent meg a legalább harminchárom befektető Miskolcon, és nemhogy munkahelyeket teremtettek volna, hanem még a meglévők is megszűntek - mondta Mesterházy Attila, aki szerint mindenütt, ahol járt az országban, arról számolnak be neki, hogy a legnagyobb gond a munkanélküliség.

Hozzátette azt is: a jelenlegi kormány jószerivel csak azokat a beruházásokat "tudja átadni", amelyeket még 2010 előtt döntött el az akkori szocialista kormány, "más tollaival ékeskednek a fideszesek".

Orbán Viktor egy másik mondatát idézve azt mondta: "az öndicséret olyannyira fontos dolog, hogy azt nem bízhatjuk senki másra, csak saját magunkra". Hát ebben a miniszterelnök és a Fidesz tökéletes, hiszen jószerivel mindenhonnan az szól, hogy "Magyarország jobban teljesít" - fűzte hozzá.

A rezsicsökkentésről azt mondta Mesterházy Attila, hogy az igazságtalan, a gazdagok sokkal jobban járnak, mint a kevesebbet keresők. Hozzátette: kormányra kerülésük esetén ezen mindenképpen változtatnak, a szegényeket támogatják, a gazdagokat viszont nem.

A választási kampányról azt mondta: "ennél mocskosabb, aljasabb kampány nem nagyon volt Magyarországon, mint amivel most szembesülünk". Mondatait sűrűn szakította félbe taps.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában