Helyi közélet

2014.03.23. 11:23

Tokaj-Hegyalja program: 1,5 milliárdra szerződtek

Tokaj - „Nem csak a pénzről szól, sokkal többről, szemléletmódról, irányról” – értékelte a Bor-Vidék Tokaj-Hegyalja Nemzeti Program keretében a térség 27 települése közt felosztott 1,5 milliárd forint támogatással kapcsolatos szerződést dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő.

Tokaj - „Nem csak a pénzről szól, sokkal többről, szemléletmódról, irányról” – értékelte a Bor-Vidék Tokaj-Hegyalja Nemzeti Program keretében a térség 27 települése közt felosztott 1,5 milliárd forint támogatással kapcsolatos szerződést dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő.A kormány egyet ért a programban foglaltakkal és országosan kiemelt térséggé nyilvánította a Tokaji borvidéket. A minteg100 milliárd forintos, hosszú távú fejlesztési koncepció támogatására ebben az évben hazai forrásból 5 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre a települések infrastrukturális viszonyainak a javítására. Az első lépésként 1,5 milliárd forintot osztottak szét a Miniszterelnökség irányításával az érintett önkormányzatok közt. Az ezzel kapcsolatos szerződéseket ünnepélyes keretek közt pénteken írták alá Tokajban.

Demeter Ervin, megyei kormánymegbízott kiemelte, hogy 27 település szerződik. A program keretében komplex fejlesztést kívánnak megvalósítani. Schultz Gábor, a Széchenyi Programiroda ügyvezetője kiemelte, hogy a térség olyan érték, amelyet meg kell őrizni. A Miniszterelnökség a Széchenyi Programirodát bízta meg a lebonyolítással.

Dr. Mengyi Roland az építkezésre helyezte a hangsúlyt. Az elmúlt években tégláról téglára haladva sikerült felépíteni amit leromboltak. „Büszke vagyok arra, hogy ilyen összefogás mellett kezdhetjük el a programot” – ismerte el a települések együttműködésének a fontosságát. „történelmi pillanat tanúi vagyunk” – tette hozzá dr. Hörcsik Richárd, országgyűlési képviselő. Ez nem ígéret, hanem valóság. Az alkalmat megragadva megköszönte a közgyűlés elnökének hathatós közreműködését.

Májer János polgármester örömmel nyugtázta, hogy Tokajban indult el a program. Ez csak az első lépés, amelyet még sok követ.

- Csontos László sajtóreferens, Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában