Helyi közélet

2014.03.12. 00:57

Kilenc éve egymásért!

Kazincbarcika - Születésnapot ünnepelt a Teljes Életért Egyesület.

Kazincbarcika - Születésnapot ünnepelt a Teljes Életért Egyesület.A kilenc éve alakult, civilekből álló szervezet a rák elleni küzdelmet és a daganatos megbetegedések elleni prevenciót tűzte ki céljául.

Tagjai egytől-egyig elkötelezettek, ki munkája kapcsán, ki azért, mert sajnos érintett, ki pedig pártoló tagként segíti az öntevékeny csoportot.

A civil szervezet munkája és összetartása példaértékű; kirándulások, előadások, rendezvények színesítik a tagok életét. A születésnapi programnak például külön hagyománya van.

- Már kilenc éves az egyesületünk, amit egy jó hangulatú zenés-táncos programmal ünneplünk meg – mondta Kovácsné Tokai Edit, az egyesület elnöke.

- Nagyon tartalmas és mozgalmas évünk volt; nagyon sok programot szerveztünk, kiemelkedő volt a rehabilitációs tevékenységünk, s számos felvilágosító előadást tartottunk betegeknek és érdeklődőknek egyaránt. Büszkék vagyunk rá, hogy januárban egy országos pályázaton első díjat nyertünk a „Siker útján” című pályázatunkkal, a díjat az egészségügyi minisztériumban vettük át – mondta az elnök.

Az összejövetelre Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere is hivatalos volt. Köszöntőjében külön méltatta a civilszervezet kiemelkedő munkáját.

- Őszintén szólva, ha arról kell beszélni, hogy mit érzek az egyesület iránt, akkor azt nehezen tudom szavakba önteni. Aki látja, ismeri Kazincbarcika civil életét, aki tisztában van azzal, hogy milyen sok szervezet működik, az azt is tudja, hogy milyen nagy szükség van ezekre a civilszervezetekre. Igazi űrt pótolnak, olyan dolgokat és érzéseket, melyeket az önkormányzat – sajátosságánál fogva - maga nem tudna ellátni – tette hozzá az alpolgármester.

A születésnapi ünnepségen a szervezet áttekintette tavalyi tevékenységét, s az idei tervekről is szó esett, majd a rendezvényt zenés-táncos program zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában