Helyi közélet

2014.03.26. 14:57

Éremeső zúdult a humoristára

Salzburg, Edelény - Egy váratlanul jött likőrös siker „terelte" a pálinkafőzők útjára a humoristát.

Salzburg, Edelény - Egy váratlanul jött likőrös siker „terelte" a pálinkafőzők útjára a humoristát.Az idei, ausztriai Destillata nemzetközi párlatversenyre 11 ország 183 főzdéje összesen 1700 mintával nevezett - az indulók egyike volt Erdei Sándor humorista is, aki ezek szerint nem csak saját maga által megteremtett figurái - például Rokker Zsolti vagy a nagyi - poénjaival, hanem kitűnő párlataival is hozzájárul a világegyetem általános jó hangulatának megteremtéséhez.

Az első díjazott humorista

Idén a salzburgi Stiegkeller adott otthont a díjátadó gálának március 15-én, ám Erdei Sándor ide nem jutott ki, így Budapesten vette át elismeréseit, ugyanis négy kiküldött mintájából három kapott érmet. „A Destillata párlatverseny 23 éves történetében Sandor Erdei az első díjazott humorista" – jelentette be Wolfgang Lukas, az ausztriai világverseny elnöke.

- A som- és a vadőszibarack-párlatom ezüstérmet, a sajmeggy-pálinkám bronzérmet kapott - mondta büszkén a komikus, aki azért is büszke az eredményre, mert még csak négy éve vágott bele először a pálinkafőzésbe.

Részletek az Észak-Magyarországban és a http://eszak.hu oldalon.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában