Helyi közélet

2014.03.13. 17:39

Az ATTAC sikerre volt ítélve

Miskolc - A projekt a közösségi közlekedés határait kiterjesztette térben és időben.

Miskolc - A projekt a közösségi közlekedés határait kiterjesztette térben és időben.Az "Új irány a közösségi közlekedésben" elnevezésű ATTAC (Attractive Urban Public Transport for Accessible Cities) projektzáró konferenciát, csütörtökön rendezték meg a lillafüredi Hungest Hotel Palotában. Surányi Beatrix, az ATTAC projektvezetője az esemény sajtótájékoztatóján többek között elmondta: a 39 hónapos időtartamú munka 2,4 millió eurós költségvetésű és az egyik fő célja a tervezhető közösségi közlekedés felé elindulás volt. A projekt a városi közösségi közlekedési hálózatok népszerűsítésében, tervezésében és működtetésében megvalósuló koordináció javítására irányult.

Sikeres ZOO-járat

- Olyan projektben vettünk részt, amely sikerre volt ítélve, ugyanis a jelenlegi közösségi közlekedés határait kiterjesztette térben és időben - mindezt már Devecz Miklós, az MVK Zrt. vezérigazgatója mondta, aki beszélt a Felső-Majláth - Miskolci Állatkert között közlekedő Miskolci ZOO járat sikeréről. Két hónap alatt ugyanis közel 4 ezren vették igénybe a járatot, amelyen volt olyan nap, hogy 260 utas is meg fordult. Jó hír, hogy áprilisban újra elindul a ZOO-járat.

Ekés András, a Városkutatási Kft. ügyvezetője azt emelte ki, hogy nem infrastruktúrákban, hanem emberben kell gondolkodni a közösségi közlekedés tervezésében.

- Az Európai Unió több, mint fél évtizede foglalkozik azzal, hogy a városokat rávegye az ATTAC-hoz hasonló tervekre, megoldásokra - tette hozzá a szakember.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában