Helyi közélet

2014.02.05. 10:37

A Bodrogköz is tiltott terület

Sárospatak - A kamionok tranzitforgalmát Tokaj után Sárospatakról is kitiltják.

Sárospatak - A kamionok tranzitforgalmát Tokaj után Sárospatakról is kitiltják.Tovább folytatódik az az akció, amelynek köszönhetően Zemplén alsóbbrendű útjairól kitiltják az átmenő kamionforgalmat. Ennek legújabb állomásaként Sárospatakon is felszerelték a súlykorlátozó táblát, amelyet egyelőre még leragasztottak, de pár napon belül életbe lép a tilalom.

Kerülni kell

– A közelmúltban Tokajban megtartott sajtótájékoztatón már jeleztük, hogy további intézkedések is várhatóak – mondta Szilvai József Attila, a magyar közút kht. megyei igazgatóságának vezetője. – Ennek értelmében a kamionok nem használhatják tranzitforgalomként a 37-es és 4-es főút között a Sárospataktól a Bodrogköz irányába vezető utakat. Ez alól csak akkor lesz kivétel, ha Sárospatak és Cigánd körzetébe célfuvarként közlekednek a kamionok, de ezek száma elenyésző. Ez utóbbi esetben sem közlekedhetnek a kamionok Cigánd és Sárospatak között a Tiszacsermely felé vezető útszakaszon, hanem Cigándnál el kell térniük Pácin irányába és Vajdácska érintésével juthatnak el Sárospatakra. A HU-GO rendszer is ismerni fogja ezt a tilalmat, így erre a szakaszra csak célforgalomként adnak majd ki viszonylati jegyet.

– Örülünk annak, hogy végre megmozdultak a döntéshozók és sikerült elérni, hogy ne használhassák a nehéz gépjárművek átjáróként Zemplén alsóbbrendű útjait, amelyek már így is katasztrofális állapotban vannak – mondta dr. Hörcsik Richárd, B.-A.-Z. megye útbiztosa. – Fontos, hogy az itt élőknek ne kelljen a folyamatos kamionforgalom közepén élni, amely amellett, hogy tönkreteszi az utakat, az út menti épületeket, jelentős egészségromboló hatással is bírnak. Ennek mostantól vége és reményeink szerint a Sárospatak és Cigánd közötti út felújításához már az idén hozzáláthatunk néhány szakaszon.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában