Helyi közélet

2014.01.29. 16:18

Közlekedés- és közösségfejlesztés Felsővadászon

Felsővadász - Befejeződött a „Közlekedés- és közösségfejlesztés Felsővadász községben” című ÉMOP-projekt.

Felsővadász - Befejeződött a „Közlekedés- és közösségfejlesztés Felsővadász községben” című ÉMOP-projekt. Önkormányzatunk az Európai Regionális Fejlesztési Alap - Új Széchenyi Terv ÉMOP-programból, az állam társfinanszírozásával nyújtott 87 millió 572 ezer forint támogatás felhasználásával hajtotta végre a beruházást- mondta Fehér Krisztián polgármester. A projekt kivitelezését tavaly október 4-én indítottuk. Fő cél volt a település közúti és gyalogos közlekedésének kulturáltabbá és biztonságossá tétele, valamint a Közösségi Ház szerkezetének és energetikai rendszerének korszerűsítése.

A munkálatok során három utcában – Kossuth Lajos, Dózsa György, Ady Endre utca – 1064 méteren felújították a járdákat, az Ady Endre utca 229 méteres szakaszán új út építésére és a vízelvezető árok tisztítására került sor. A falu központjában egy esztétikus Közösségi Házat alakítottak ki a meglévő átalakításával, felújításával és korszerűsítésével.

A fejlesztés során kicserélték a homlokzati külső nyílászárókat, elkészült a hőszigetelő vakolatrendszer a teljes homlokzato. Kicserélődött a tetőhéjazat, az eresz-és lefolyócsatorna, hőszigetelték a padlásfödémet. Korszerúsítették a fűtésrendszert és akadálymentesítették az épületet. Nem történt csúszás, mivel a projekt befejezési időpontja ez év január 31 volt.

BGy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában